Thuis in Nieuwland


Theater over een Vogelaarwijk

SCHIEDAM, 20100128 -- Onder de noemer "Het is jouw wijk dus jij mag het zeggen" kunnen bewoners van de wijk Nieuwland een voucher aan vragen voor een project in de wijk. Projecten die de wijk mooier, gezelliger of beter maken kunnen hiermee worden betaald. Een groep actieve bewoners greep die kans aan om een wijktheatergroep op poten te zetten. Hiermee wilden ze een voorstelling spelen over Nieuwland en haar bewoners.

Ze gingen op zoek naar een regisseur en kwamen uit bij theatermaker Michiel van de Burgt. Hij heeft ervaring in het maken van wijktheater. Met hem zochten ze naar verhalen en onderwerpen die iets vertellen over de Nieuwlanders.

"Dit werden voor een deel zeer persoonlijke verhalen." vertelt Van de Burgt. " Het eerste verhaal begint al, voor dat de wijk gebouwd is."
In de voorstelling verruilen `de instanties' de oude woningen in de wijk voor nieuwe, als blokjes in een speelgoedwereld. De bewoners van die blokjes vertellen de mooie en minder mooie kanten van hun leven in Nieuwland. Het is een voorstelling geworden met romantiek, drama, zang en humor.

Op 18 maart wordt er een gratis try-out gespeeld voor 55+ers in De 5 Molens. De voorstellingen op 19 en 20 maart worden gespeeld in Wijkcentrum Dreesplein. Hiervoor zijn daar voor 1 euro kaarten af te halen.


Spel: Ati Jansen, Cindy van Katwijk, Dienie Nesse, Susan Ugbeye, Theo Piening, Tin Lebbink
Regie, samenstelling script, vormgeving, productie: Michiel van de Burgt
Technische ondersteuning: Jeroen Blom
Met dank aan: De voucher commissie, Ministerie van WWI, Woon+, Rien van Loenen, Christine Pauw, Gihan Kasturiarachchi


18 maart 2010 - 20.00 uur
De 5 Molens (try-out)
Nieuwe Damlaan 818, Schiedam
Deze voorstelling is alleen voor 55+
Toegang gratis

19 en 20 maart 2010 - 20.00 uur
Wijkcentrum Dreesplein
Dr. Willem Dreesplein2, Schiedam
Kaarten zijn voor 1 euro af te halen bij Wijkcentrum Dreesplein

www.michielvandeburgt.nl/wijktheater

Wijktheater Nieuwland





Ingezonden persbericht