Dimence stelt twee nieuwe managers aan


DEVENTER, 20100319 -- Per 1 april zijn er bij Dimence twee nieuwe managers in functie. Eugenie van Rest en Gerlinde Paas volgen Peter Koopman, directeur Concernbureau op die met pensioen gaat. Doordat het Concernbureau wordt opgedeeld in een dienst `Bestuur en beleid' en `Kennismanagement' ontstaan twee nieuwe functies. Beide managers zien er naar uit om te starten.

Eugenie van Rest
Eugenie van Rest is aangesteld als manager voor de dienst `Bestuur en beleid' van Dimence. Zij gaat de raad van bestuur en het management van Dimence adviseren op de centrale beleidsterreinen van de instelling vanuit bestuurskundige, sociaaleconomische en juridische invalshoeken. Eugenie studeerde (ortho)Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en werkte 17 jaar bij GGZ Nederland, waarvan de laatste 10 jaar als manager Zorgvisie & Normering. Eugenie: "Door mijn overstap van brancheorganisatie GGZ Nederland naar Dimence is me duidelijk geworden dat Dimence bij velen een goede naam heeft. Ik vind het een voorrecht om bij zo'n organisatie te gaan werken. Graag lever ik in de komende jaren een bijdrage aan verdere versterking van Dimence, zeker nu de gezondheidszorg onder druk staat. Wat mij betreft met speciale aandacht voor het cliënt- en familieperspectief, het werkplezier van de professionals en de mogelijkheden die er zijn voor innovatie."

Gerlinde Paas
Gerlinde Paas wordt als manager van de dienst `Kennismanagement' onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van het kwaliteitsbeleid, het onderzoek en de opleidingen van Dimence. Gerlinde: "Mijn uitdaging is om Dimence te voegen bij de instellingen die de allerbeste geestelijke gezondheidszorg bieden." Gerlinde Paas studeerde `Huishoudwetenschappen' en `Voeding van de mens' in Wageningen. Ze werkte onder andere als strategisch adviseur, coach en procesbegeleider in de gezondheidszorg bij Prismant, en recent projectmatig bij Dimence.

Dimence





Ingezonden persbericht