Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 2: EXPO JOS KNAEPEN OP MASTERS 2010!

Programma Masters 2010 enthousiast ontvangen!

Wie zeker wil zijn van een kaartje voor de 8ste editie van de Jazz Maastricht Masters moet niet te lang wachten. Naast top artiesten als Kurt Rosenwinkel, Nils Petter Molvaer, Jean-Luc Ponty en Richard Bona zijn we trots op de expositie van Jos Knaepen op 19 & 20 maart.

Tijdens de Masters vertonen niet alleen jazz musici hun kunsten, maar zal ook de wereldberoemde jazz fotograaf Jos Knaepen zijn werk exposeren. De Belgische Jos Knaepen, alias 'The Jazzman', vergaarde internationale roem en maakt over de hele wereld foto's voor gerenommeerde bladen als All About Jazz en Jazz Times. Voor zijn onlangs verschenen boek, met de passende titel 'Jazz Masters', portretteerde Knaepen veelal wereldsterren tijdens concerten of backstage.

Op vrijdag 19 maart staat Kurt Rosenwinkel (VS) met zijn Standards Trio op het hoofdpodium van de Masters. Het album 'Reflections' van het Kurt Rosenwinkel Standards Trio heeft in de Verenigde Staten inmiddels de top 10 bereikt van de Itunes Jazz Chart. Naast Sabine Kühlich, Sheila Jordan en Pablo Held, staat ook Nils Petter Molvaer deze avond in het theater. Op zaterdag 20 maart zal de Kameroense headliner Richard Bona zijn muzikale kunsten vertonen. Verder zal het befaamde duo Jean-Luc Ponty & Wolfgang Dauner een intiem concert ten gehore brengen en staat Petra Magoni (It) met haar project Musica Nuda op de 8ste editie van de Masters.

Voor meer informatie over de Jazz Maastricht Masters: www.jazzmaastricht.com.

Locatie: Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Tickets verkrijgbaar via Theater aan het Vrijthof: +31 (0)43 - 350 5555, www.uitbaliemaastrichht.nl LET OP! Dit jaar zijn er ook passe-partout tickets verkrijgbaar telefonisch of via de balie van Theater aan het Vrijthof.


- Dagtickets: ¤ 322,50 (studenten 50% korting)
- Tweedaagse tickets: ¤¬ 55,- (studenten 50% korting) - alleen telefonisch en bij de baliie van Theater aan het Vrijthof verkrijgbaar
- Arrangementen: meer info op www.jazzmaastricht.com