Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 8 maart 2010

Kies uit tweehonderd vrijwilligersklussen in Amsterdam

Doe mee aan NL DOET , de grootste vrijwilligersactie van Nederland op vrijdag 19 of zaterdag 20 maart

NL DOET roept iedereen op om op vrijdag 19 of zaterdag 20 maart 2010 vrijwilligerswerk te doen. Op deze dagen bieden honderden maatschappelijke organisaties in heel Nederland meer dan drieduizend klussen aan. In Amsterdam zijn er ruim tweehonderd projecten waaruit u kunt kiezen. Amsterdammers kunnen aan de slag bij basisscholen, woonzorgcentra, kinderboerderijen, sportverenigingen en parken.

In Amsterdam Noord kunnen vrijwilligers helpen met het opknappen van schooltuinen en de kinderboerderij. In Nieuw West krijgt een multiculturele huiskamer in Geuzenveld-Slotermaar een verfbeurt. In Zuideramstel gaan vrijwilligers de bewoners van woonzorgcentrum De Buitenhof assisteren bij het rolstoeldansen. In het Centrum kunnen deelnemers snoeien, vegen & harken in het Vondelpark.

Voor deze klussen en nog veel meer kunt u zich nog opgeven. Individueel of met een groep collega's, familieleden, klasgenoten, sportmaatjes of buurtbewoners. NL DOET is een leuke manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk en de maatschappelijke organisaties in de buurt. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om vast vrijwilligerswerk te doen, maar zich wel betrokken voelen bij anderen, kunnen dat op NL DOET tonen.

Vorig jaar, onder de oude naam Make a Difference Day (MADD), deden 50.000 mensen, 125 bedrijven en 135 gemeenten mee. Met z'n allen realiseerden zij ruim 1.500 verschillende klussen bij meer dan 800 organisaties. Dit aantal willen wij dit jaar natuurlijk overtreffen.

De Vrijwilligers Centrale Amsterdam is de lokale samenwerkingspartner van NL DOET. Aanmelden voor diverse projecten kan via de website van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam www.vca.nu.

Meer info:
Vrijwilligers Centrale Amsterdam, Simone Timmer, 020-5301228, s.timmer@vca.nu

Vrijwilligers Centrale Amsterdam
Hartenstraat 16
1016 CB Amsterdam
020-5301220
www.vca.nu