Ingezonden persbericht


Nijmegen, 8 maart 2010

-persbericht-

Logorama wint Oscar

Oscarwinnaar te zien in het Go Short animatieprogramma

Logorama heeft de Oscar voor beste korte animatiefilm gewonnen! Hoofdpersoon in deze film van het Franse collectief H5 is een losgeslagen versie van Ronald McDonald die woest huishoudt in een wereld opgebouwd uit logo's. Zoveel bekende en minder bekende logo's schieten voorbij dat je de film keer op keer kunt bekijken en steeds weer nieuwe grafische grapjes ontdekt. Maar keer op keer kijken was nogal lastig, want online verdween de film vaak net zo snel als hij verscheen. Er schijnen wat copyrightkwesties in het geding te zijn. In zijn 'acceptance speech' bedankt Nicolas Schmerkin de 3000 onofficiële sponsoren en garandeert hij ons dat de logo's netjes zijn behandeld tijdens de opnames.

Op Go Short kun je Logorama zien op het grote doek, en kun je zelfs de logo's op de logo's in de logo's nog zien. Logorama is deel van de Europese Competitie voor animatie en wordt vertoond op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart. De festivalorganisatie maakte afgelopen vrijdag het totale festivalprogramma bekend.

Go Short vertoont ieder jaar de beste korte films uit heel Europa en is daarmee uniek in Nederland. Niet alleen in filmzalen, maar ook in kunstcentra, de openbare ruimte en online worden meer dan 200 korte fictiefilms, animatiefilms, documentaires en experimentele films vertoond. Go Short huisvest bovendien een internationale campus voor filmstudenten en organiseert filmfeesten, debatten, lezingen en een scholierenprogramma. Het gehele programma is te vinden op de festivalwebsite www.goshort.nl. Vanaf 10 maart zijn kaarten te reserveren via de kassa van LUX.

Logorama

Noot aan de redactie /