Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Lantaren/Venster, Rotterdam, 10 maart 2010:

SF JAZZ COLLECTIVE PLAY THE MUSIC OF HORACE SILVER

Op vrijdag 19 maart geeft het Amerikaanse collectief SF JAZZ een bijzonder concert in Lantaren/Venster te Rotterdam. Het in 2004 opgerichte SFJAZZ Collective wordt alom geprezen om de innovatieve benadering van haar repertoire, dat altijd een eerbetoon is aan een van de grote moderne jazzcomponisten van na 1960. Dit jaar is dat de hardboppianist en componist Horace Silver, een unieke legende.

SFJAZZ Collective, opgericht in 2004 door de SFJAZZ organisatie (o.a. verantwoordelijk voor het jaarlijkse San Francisco Jazzfestival) is een jazzensemble bestaande uit acht van de meest vooraanstaande en bejubelde jazzmusici en componisten/arrangeurs van dit moment. De bezetting en het repertoire worden ieder jaar vernieuwd. Eerdere jaren stonden in het teken van John Coltrane, Herbie Hancock, Thelonius Monk, Wayne Shorter en McCoy Tyner.

Hardboppianist Horace Silver, medeoprichter van de Jazz Messengers (samen met Art Blakey), is bekend van zijn vele opnamen voor het label Blue Note. Hij wordt gezien als één van de unieke legendes uit de jazzgeschiedenis.

Nieuwe gezichten dit jaar zijn Mark Turner, Edward Simon en Avishai Cohen. Het concert dat het SFJAZZ Collective op het North Sea Jazz Festival van 2007 gaf was een van de hoogtepunten van het festival van dat jaar.

Bezetting:
Mark Turner - saxofoons
Miguel Zenón - altsax, fluit
Avishai Cohen - trompet
Robin Eubanks - trombone
Stefon Harris - vibrafoon, marimba
Edward Simon - piano
Matt Penman - bas
Eric Harland - drums

SF JAZZ Collective play the music of Horace Silver

Vrijdag 19 maart 2010

Entree: ¤ 23 en ¤ 21 (kortingstarief)

Aanvang: 21.00 uur

Kaarten voor deze concerten zijn te koop aan de kassa van Lantaren/Venster, Gouvernestraat 133 te Rotterdam, bij de 400 Primera winkels in het land en online via www.lantaren-venster.nl

Noot aan de redactie: Voor meer informatie over en/of beeldmateriaal van deze concerten kunt u contact nemen met Lantaren/Venster, tel. 010 277 22 66, e-mail: mail@lantaren-venster.nl