VU medisch centrum

Carrièredag voor verpleegkundigen

11 maart 2010

Op vrijdag 19 maart organiseert VUmc de Dag van de verpleegkundige carrière 2010. Dit is dé dag voor verpleegkundigen om kennis te maken met VUmc. Vorig jaar organiseerde VUmc deze dag ook met veel succes. In het verlengde daarvan is toen met een aantal mensen een arbeidscontract afgesloten. Dit jaar wordt op een nog beter resultaat gerekend. Inmiddels hebben zich 220 deelnemers aangemeld tegen 150 deelnemers in 2009.

VUmc en GGZ inGeest presenteren tijdens de dag van de verpleegkundige carrière hun specialisme met rondleidingen, lezingen, skill-labs en mastersclasses. De activiteiten vinden plaats 'zo dicht mogelijk bij het zorgproces'. Bezoekers ervaren de bijzondere sfeer op de afdelingen en ze maken kennis met de kleinschalige aanpak van VUmc, waar de menselijke maat centraal staat.

"Eigenlijk is dit de open dag voor verpleegkundigen", aldus organisator Gerard van Tricht van IC volwassenen. "Iedere verpleegkundige kan zich aanmelden en kennis met ons maken." VUmc doet niet mee aan de landelijke open dag voor de zorg op 20 maart. "Uit ervaring weten we dat zo'n open dag geen sollicitanten oplevert. Daarom kiezen we voor open dagen voor specifieke doelgroepen. Op 19 maart de verpleegkundigen en later in het jaar andere beroepsgroepen. Dat levert ons zo meer op."

Meer informatie: www.vumc.nl/carrieredag
bron: Tracer