Gemeente Barendrecht

Barendrechtse deelname aan G-voetbaltoernooi in Portugal

Sporten voor mensen met een beperking van groot belang

BARENDRECHT (maandag 15 maart 2010) - Barendrecht is uitgenodigd om met één G-voetbalteam van BVV Barendrecht deel te nemen aan het 3e APEXA-Algarve G-voetbaltoernooi. Aan dit toernooi nemen seniorenteams van zes clubs uit Portugal en zes uit Nederland deel. Doel van het toernooi is het stimuleren van deelname aan sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De overige Nederlandse deelnemende clubs komen uit Amersfoort (twee clubs), Nijkerk, Soest en Bunschoten. Vanuit Portugal worden clubs uit Porto, Setubal, Lissabon, Montijo, Guia en Faro vertegenwoordigd.

Wethouder Bas Nootenboom (sport) reist samen met loco-gemeentesecretaris Gert-Jan Bravenboer af naar Portugal om het Barendrechtse team aan te moedigen. Beiden zijn uitgenodigd door de burgemeester van Albufeira om bij het toernooi aanwezig te zijn.

Unieke gebeurtenis

Bas Nootenboom is enthousiast over het toernooi: 'Vorig jaar namen wij deel met drie teams. Samen met de begeleiders beleefden zij daar een geweldige tijd, waar de G-voetballers van BVV Barendrecht ongetwijfeld nog vaak aan terug zullen denken. Het is natuurlijk een unieke gebeurtenis.'

Barendrecht Sportgemeente

In Barendrecht staat sport hoog in het vaandel. Barendrecht wil graag een sterke sportgemeente zijn met krachtige sportverenigingen en veel sporters van alle leeftijden: Barendrecht Sportgemeente. Het is heel belangrijk dat er voor mensen met een beperking mogelijkheden zijn om te sporten. Nootenboom: 'We proberen het sporten voor die doelgroep zoveel mogelijk te stimuleren. In Portugal staat sporten voor mensen met een beperking nog in de kinderschoenen. We delen onze ervaringen graag met andere (internationale) gemeenten.'

Programma

Het toernooi start op vrijdag 19 maart met een officieel welkom op het stadhuis van Albufeira en een muzikaal feest in de brandweerkazerne. Zaterdag 20 maart vindt het toernooi plaats, dat eindigt met een slotfestijn op zaterdagavond. De kosten voor dit toernooi worden gedragen door sponsoren en de deelnemers zelf.