Gemeente Winterswijk


NL doet - Winterswijk doet!

Vrijdag 19 en zaterdag 20 maart

Winterswijk - Aanstaande vrijdag 19 en zaterdag 20 maart doet Winterswijk mee aan de landelijke vrijwilligersactie NL DOET. NL DOET, voorheen bekend als MADD (Make A Difference Day) wordt georganiseerd door het Oranje Fonds, MOVISIE en vele lokale partners.

De gemeente Winterswijk, de scholengemeenschappen De Driemark en Christelijk College Schaersvoorde geven op deze dagen een gezamenlijke start aan de samenwerking tussen de scholen en de gemeente op het lokaal vrijwilligerswerk. Tevens wordt het als startsein gezien om verenigingen en instellingen bekend te maken met de Maatschappelijke stages. Zo'n 100 jeugdige vrijwilligers, een aantal ambtenaren, de burgemeester en wethouders gaan deze dagen aan de slag als vrijwilligers.

Klussen
Er zijn zo'n 18 aangemelde klussen in Winterswijk. Er worden op het AZC fietsen gerepareerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, posters en folders rondgebracht voor de Stichting Vrijwillige Zorgverlening, bladmuziek gekopieerd voor Muziekvereniging Excelsior, een activiteit voor kleuters voorbereid bij de Wooldse Gymnastiekvereniging, kunst geregistreerd bij Stichting Tricot en de verhuizing van Eucalypta wordt voorbereid. Daarnaast vinden er verschillende opknap- en schoonmaakwerkzaamheden plaats bij: Hickory, Stichting Venemansmolen, Vereniging Natuurmonumenten, Speeltuin Hakkelerkamp, Bijendepothouderij en Imkerij, Koningin Wilhelminaschool, Starckenrodegroep Scouting, Speeltuin de Vrees, Kringgroep 'de Grensstreek'. Stichting Freriks en bij Pronsweide. Kortom, een zeer gevarieerd aanbod die plaats geven aan zo'n 100 vrijwilligers!

Gezamenlijk startsein
Voorafgaand aan de dagen zullen we op vrijdag 19 maart gezamenlijk starten in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat. Hiervoor zijn alle organisaties van de aangemelde klussen en de op deze dagen actieve vrijwilligers uitgenodigd. Na een muzikaal welkom en een woordje van Wethouder Kok, wordt er een symbolisch startsein gegeven: NL doet - Winterswijk doet!A