Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Vrijdag 19 maart 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-21.00 uur

Radiotalkshow met gasten, discussies, live muziek & publiek vanuit de

Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast : wetenschapsjournalist Hans van Maanen. Van Maanen publiceerde boeken o.a. over 125 jaar medische folklore 'Kwakzalverij'. In mei komt er van hem een vernieuwde uitgave van de 'Encyclopedie van Misvattingen' uit. In veel van zijn kritische publicaties ontmaskert hij zwakke redeneringen, slecht onderbouwd onderzoek, voorbarige conclusies en hardnekkige misverstanden.

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'.

Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Onno Blom, publicist over het succes van het christendom in de literatuur. Knielen op een bed violen van Jan Siebelink en Een dorsvloer vol confetti van debutante Franca Treur, zijn twee van de succesvolste romans van de afgelopen jaren. Hoe komt dat? Verkoopt religie? En zo ja, waarom? Zijn deze boeken afrekeningen met het verleden, of is er meer aan de hand? En wat zegt hun succes eigenlijk over de Nederlandse lezers?

Panelgesprek o.l.v. Theodor Holman over de actualiteit met aan tafel: auteur Joep Schrijvers, historicus Chris van der Heijden, columnist Stephan Sanders, speciale gast publicist Coen Brummer.

Live muziek (4 sessies) : Mary Had a Little Band met o.a. singer/songwriter en pianiste Marianne Oldenburg. Begin 2009 bereikt de band een plek in de finale van De Grote Prijs van Nederland 2009. Deze maand verschijnt de eerste EP: 'Six Short Stories' met zes tracks. www.maryhadalittleband.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------OBA Live: Elke werkdag 19.00-21.00 uur, verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Deze uitzending van OBA Live is terug te zien op Televisie op maandag 22 & dinsdag 23 maart van 13.00-14.00 uur via Spirit 24 (digitaal televisie themakanaal Publieke Omroep). Zie: www.spirit24.nl