Gemeente Cromstrijen


Gemeente Cromstrijen neemt deel aan Samenwerkende Catalogi

18-03-2010

Sinds kort is de producten- en dienstencatalogus op de gemeentelijke internetsite gekoppeld aan Samenwerkende Catalogi. Hiermee kunnen inwoners en ondernemers snel en gemakkelijk overheidsinformatie van gemeenten, provincies, ministeries en waterschappen doorzoeken.

In het Digitaal loket onder het kopje Diensten en producten kunt u gebruik maken van de vernieuwde zoekfunctie.

Eén loket voor alle overheidsdiensten
Eind 2009 moet in Nederland de Europese Dienstenrichtlijn zijn ingevoerd, zodat dienstverleners gemakkelijker kunnen ondernemen binnen de EU. Aansluiten op Samenwerkende Catalogi is een voorwaarde om deel te nemen aan het overheidsloket Antwoordvoorbedrijven.nl. Ook kunt u via www.overheid.nl eenvoudig toegang krijgen tot gegevens over de gemeente Cromstrijen en andere aangesloten overheden, zoals provincies, ministeries en waterschappen.

Voordelen voor ondernemers
De Dienstenrichtlijn schrijft voor dat elk Europees land een loket heeft waar internationale ondernemers terecht kunnen voor overheidsinformatie. In Nederland is dat www.antwoordvoorbedrijven.nl. Deze internetsite maakt informatie van de overheid voor ondernemers beter toegankelijk. U ziet in één oogopslag wat moet, wat mag en wat kan, zoals vergunningen en vereisten, wetten en regels, belastingen en subsidies. U leest het op de site of u belt de helpdesk met uw vraag. Ook kunt u een e-mail sturen en chatten met een van de medewerkers.