Socialistische Partij

SP Amsterdam

Meer duidelijkheid over in- en uitchecken bij lijnen 5 en 51

18-03-2010 * De SP wil dat tramreizigers van de lijnen 5 en 51 beter geïnformeerd worden over het in- en uitchecken op de haltes Buitenveldert in Amstelveen. Reizigers met lijn 5 moeten in- en uitchecken in het voertuig. De informatievoorziening hierover op de haltes is niet duidelijk.
De onduidelijkheid wordt vergroot doordat op de haltes op de perrons van lijn 5 in- en uitchekapparaten geplaatst zijn die niet door reizigers van lijn 5 gebruikt kunnen worden. Sinds kort zijn deze apparaten op de perrons van lijn 5 uitgeschakeld, zodat het lijkt of ook reizigers van lijn 51 niet kunnen inchecken op het perron. Ook zijn er saldolezers die niet als zodanig herkenbaar zijn, zodat reizigers denken dat ze in- en uitchecken maar dat niet doen. Daardoor riskeren ze een boete.

Laurens Ivens
SP-regioraadslid Laurens Ivens heeft de stadsregio, die over de haltes gaat, gevraagd de situatie te verbeteren. Ivens: "Allereerst moet er duidelijke informatie komen over het in- en uitchecken op alle gezamenlijke haltes van lijn 5 en 51. De uitgeschakelde apparaten kunnen beter verwijderd worden van de perrons. Tenslotte moeten de saldolezers voorzien worden van een sticker, zodat duidelijk wordt dat het geen in- en uitcheckapparaten zijn."