Beeldmateriaal van hoge resolutie is te vinden op http://bit.ly/d8Ixpx

Persbericht

Sutfene kiest UNIT4 Cura ECD voor het structureren van de informatiehuishouding Zutphense ouderenzorginstelling bereidt zich voor op continue veranderingen

Sliedrecht, 18 maart 2010 - Ouderenzorginstelling Sutfene gaat het oude automatiseringslandschap vervangen door de geïntegreerde oplossing UNIT4 Cura Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). Hiermee is de zorginstelling in staat om in te spelen op de continu veranderende omstandigheden en worden de zorgzwaartepaketten (ZZP) gestroomlijnd.

Sutfene heeft vestigingen in Zutphen, Eefde, Vorden, Warnsveld en Gorssel en samen met de steunpunten in Epse, Almen en Harfsen beschikt Sutfene over 1000 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers. De zorginstelling verleent sinds 2009 zorg volgens de zorgzwaartepakketten (ZZP), een jaar voor de wettelijke invoering ervan.

Om ook in de toekomst de eisen van de overheid en de wensen van de cliënten te kunnen waarborgen, maakt Sutfene de overstap naar de software van UNIT4. De ouderenzorginstelling is begin dit jaar begonnen met het aanleggen van een nieuwe IT-infrastructuur, die ervoor moet zorgen dat alle locaties van Sutfene op UNIT4 Cura aangesloten kunnen worden.

Het zorginformatiesysteem wordt gefaseerd in gebruik genomen. In 2009 zijn de cliëntgegevens al overgezet op het nieuwe systeem en deze maand neemt Sutfene de module cliëntregistratie in gebruik. In de tweede helft van 2010 gaat de zorginstelling over op het onderdeel zorgverlening. Naar verwachting zal op 1 januari 2012 UNIT4 Cura volledig in gebruik zijn genomen. Alle 1000 medewerkers gebruiken dan het webpersoneelsdossier en 650 medewerkers werken dan met het ECD.

Gerard Heerink, manager Bedrijfsvoering & Vastgoed bij Sutfene: "We wilden een systeem dat de samenhang kan zien in de verschillende functies, dat diverse systemen integreert en dat koppelingen kan maken naar systemen van anderen zoals die van het zorgkantoor en de overheden. We vertrouwen er op dat UNIT4 Cura, met de vele koppelingsmogelijkheden, de vertaalslag van ZZP naar capaciteitsplanning makkelijker kan maken en daarnaast snel de gewenste managementinformatie kan leveren."

UNIT4 staat van 30 maart t/m 1 april op Zorg & ICT, in hal 1, standnummer D098.