Socialistische Partij

SP Amsterdam

Besluit Asscher mag vorming college niet vertragen

19-03-2010 * De SP vindt dat de vorming van een nieuw stadsbestuur in Amsterdam geen enkele vertraging mag oplopen door het aantreden van Lodewijk Asscher als waarnemend burgemeester. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Deze stad moet zo snel mogelijk een nieuw bestuur krijgen, bestaande uit wethouders die er echt voor gaan. Wat de SP betreft zit daar niet een tijdelijk bestuurder tussen die het stoeltje van Asscher moet warmhouden."
Laurens Ivens
De enige eis die de SP vooraf had gesteld aan de waarnemend burgemeester was dat het iemand zou zijn met kennis van de stad. Ivens: "Je kunt van Lodewijk Asscher veel zeggen, maar niet dat hij kennis van Amsterdam ontbeert. De SP heeft dus geen probleem met Asscher als waarnemend burgemeester, maar als de PvdA het stadsbestuur gaat vormen kan hij wat ons betreft voorlopig geen wethouder worden."

Als het aan de SP ligt komt dat stadsbestuur er dus zo snel mogelijk. "We zitten met een demissionaire regering en met een demissionair college, terwijl er grote bezuinigingen op stapel staan op alle niveaus. Het is in het belang van de Amsterdammers dat er snel duidelijkheid komt, over een stadsbestuur en over de koers die dat bestuur gaat varen."