Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MOOI MADEIRA BLOEIT ALS VANOUDS


· ¤ 25 korting per persoon bij elke Holland International boeking met vertrek in april en mei, en ¤ 50 korting per persoon met vertrek in juni

Rijswijk, 19 maart 2010 - Het Portugese eiland Madeira heeft in recordtempo de meeste schade hersteld die het noodweer van 20 februari veroorzaakte. De hoofdstad Funchal is volledig opgeruimd en het eiland is weer helemaal klaar voor het zomerseizoen. De hotelregio bleef onbeschadigd, en ook de accommodaties van Holland International zijn volledig operationeel en bereikbaar.

Weinig meer te merken
Vele vrijwilligers hebben zich ingezet om het eiland helpen op te ruimen en de modder- en waterschade te herstellen. Al snel waren hun vorderingen zichtbaar en er is op het eiland weinig meer te merken van de gevolgen van het noodweer. De meeste schade liep het historische deel van hoofdstad Funchal op, maar de stad is sinds 1 maart volledig schoon en opgeruimd. Wel moeten diverse straten en bruggen nog worden hersteld, maar niet in het toeristische centrum van de stad dat geen waterschade opliep. De hotelregio, die ten westen van de stad ligt, bleef onbeschadigd. De accommodaties op het eiland, waaronder die van Holland International, hebben dan ook geen schade opgelopen en zijn volledig operationeel en bereikbaar.

Nicolette van Mourik, Manager Product Zon : 'Het dagelijkse leven in Funchal heeft zich snel hersteld; de stadsbussen rijden weer op schema, de markt is weer open, de kathedraal is te bezoeken, de musea zijn geopend en de gele sightseeing bussen rijden ook weer rond. Alle excursies worden uitgevoerd. Enkele niet geheel volgens schema omdat een van de hoofdwegen nog niet volledig is hersteld, maar dan wordt een alternatieve route geboden. Er is voor de vakantieganger geen enkele reden om het eiland te mijden. En dat zou ook zonde zijn, want Madeira heeft veel te bieden!'

Levada's en jeeptours
Het overgrote deel van de bezienswaardigheden heeft geen schade ondervonden van het noodweer. De meeste wandelpaden in de bergen, de zogenaamde Levada's, zijn open voor de wandelliefhebbers. Een aantal Levada's zijn vanwege veiligheidsredenen nog afgesloten maar hier zijn alternatieve wandelpaden voor beschikbaar. Alle excursies en jeeptours van Holland International worden volgens schema uitgevoerd. Door de voorlopige afsluiting van een van de hoofdwegen, kan niet altijd de oorspronkelijke route worden gereden maar dit is eenvoudig op te lossen door een pittoreske zijweg te nemen. Ook alle andere bezienswaardigheden zoals de botanische tuin in Funchal, de driehoekige huisjes in Santana, de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz, het Nonnendal, et cetera, zijn open voor publiek en hebben geen schade opgelopen.

Kortingsactie
Om Madeira een duwtje in de rug te geven en vakantiegangers de mogelijkheid te geven om voordelig kennis te maken met het Portugese Bloemeneiland voor de kust van West-Afrika, heeft de touroperator een speciale kortingsactie. Wie voor 12 april een vakantie van Holland International naar Madeira boekt met vertrek in april en mei, ontvangt ¤ 25 korting per persoon. Een vakantie met vertrek in juni levert maar liefst ¤ 50 korting per persoon op.