Ingezonden persbericht


Start voor samenwerking Benelux - Noordrijn-Westfalen

Op donderdag 18 maart 2010 werden Bart TOMMELEIN, voorzitter van het Beneluxparlement, Jack BISKOP, ondervoorzitter, en Wouter BEKE, voorzitter van de commissie Buitenlandse vraagstukken, ontvangen door de h. JOSTMAIER, voorzitter van de Landtag van Noordrijn-Westfalen.

Noordrijn-Westfalen is een grote Duitse deelstaat met 18 miljoen inwoners, een economisch zwaargewicht en een uiterst belangrijke handelspartner voor de Benelux.

De drie regeringsleiders legden al de politieke verklaring van Königswinter op 9 december 2008 af. Er bestaan trouwens al een aantal vormen van samenwerking, waaronder een verwittigingssysteem tegen fijnstof en politiesamenwerking, gemeenschappelijke rampenbestrijding en veterinaire samenwerking.

Op zijn beurt heeft het Beneluxparlement met de Landtag Noordrijn-Westfalen een werkgroep opgestart met het oog op structurele samenwerking. Nog voor de zomer van 2010 wordt het eerste concrete resultaat verwacht. Vanaf 6 april 2010 wordt met de h. Belling trouwens een verbindingsofficier van NRWF afgevaardigd bij de Benelux in Brussel.




Ingezonden persbericht