Agentschap NL


Budget Koopsubsidie is bijna op

Het budget voor de Koopsubsidie is bijna uitgeput. Het budget is nog voldoende voor circa 1750 aanvragen. Momenteel worden ongeveer 120 aanvragen per dag ingediend.

Aanvragen worden op volgorde van indiening behandeld tot dat het budget op is. Agentschap NL adviseert om bij het sluiten van de koopovereenkomst een ontbindende clausule op te nemen voor het geval u geen koopsubsidie krijgt.
Vanaf maandag 22 maart 2010 kunnen aanvragers van Koopsubside dagelijks op de website van Koopsubsidie lezen hoeveel aanvragen toegekend kunnen worden met het resterende budget.

Over Koopsubsidie
De Koopsubsidie - officiële benaming de Eigenwoningbijdrage - is door het ministerie van VROM in het leven geroepen om het eigenwoningbezit te bevorderen. Wanneer men voldoet aan de voorwaarden zoals vastgelegd in de wet Bevordering Eigenwoning Bezit (BEW), kan men een maandelijkse bijdrage in de hypotheeklasten ontvangen. De eigenwoningbijdrage is onder meer afhankelijk van uw toetsinkomen, koopsom, hypothecaire leensom en leeftijd.

Meer informatie
Koopsubsidie