Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt gevluchte mannen

Tiel, 19-03-2010 o De politie in Tiel is op zoek naar twee jongemannen die woensdagavond na een aanrijding op de Leeuweriklaan gevlucht zijn. Er is een onderzoek gaande en de politie roept getuigen op om zich te melden.

Surveillerende politieagenten reden rond 20.45 uur over de Grote Brugse Grintweg toen een auto hen met hoge snelheid tegemoet kwam rijden. De agenten besloten hierop de auto te volgen, die reed vervolgens hard door de wijk, en een stopteken te geven. De automobilist negeerde het stopteken van de agenten. Op de Leeuweriklaan reed de auto tegen een geparkeerd voertuig aan. De bestuurder en zijn bijrijder stapten daarop uit en renden ervandoor.

Er is een summier signalement van de verdachten bekend: het gaat om jongemannen met getinte huidskleur, zwart haar, slank postuur, geschatte lengte 1.70-1.75 meter. De een was donker gekleed, de ander droeg een lichte trui of jas.

Na onderzoek bleek de auto gestolen te zijn. Mensen uit de wijk gaven aan deze auto vermoedelijk al eens gezien te hebben, bij een parkeerhofje aan de Wielewaallaan. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en is op zoek naar getuigen.

Getuigenoproep

Wie heeft meer informatie over de onbekende of verdachte auto die kennelijk de afgelopen tijd vaker gezien is bij het parkeerhofje aan de Wielewaallaan? Wie heeft bijvoorbeeld personen bij die auto gezien? Of was u getuige van de aanrijding, of heeft u twee personen in de omgeving Leeuweriklaan zien wegrennen woensdagavond rond het genoemde tijdstip?
Belt u dan uw informatie door aan de politie in Tiel, telefoon 0900-8844. Dit kan desgewenst anoniem via Meld Misdaad Anoniem op (0800) 7000.

Het politieonderzoek gaat verder.
(08)

Laatst gewijzigd 19-03-2010 18:59 | © Regio Gelderland-Zuid |