Ingezonden persbericht


Marike Stellinga (Elsevier) wint Citi Journalistic Excellence Award Prijs voor journalistiek talent 2010 uitgereikt

Amsterdam, 19 maart 2010 -" Marike Stellinga, werkzaam als journalist bij Elsevier, heeft vanmiddag de Citi Journalistic Excellence Award gewonnen. De Prijs is opgezet als erkenning voor verdienstelijke financiële en economische verslaggeving. Zij won de prijs met twee artikelen over de kredietcrisis.

Als winnaar zal Marike Stellinga een internationaal seminar van twee weken volgen aan de prestigieuze Columbia University in New York. Samen met winnaars uit een twintigtal landen zal ze de mogelijkheid hebben om met academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de globale economie en de financiële wereld. Verder staan bezoeken achter de schermen van onder meer het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News op het programma. De winnaars ontvangen ook nog een geldprijs.

Marike Stellinga werd verkozen door een onafhankelijke jury, samengesteld uit drie leden en voorgezeten door Prof. Dr. Ben Knapen (Hoogleraar Media en Kwaliteit aan de Universiteit van Nijmegen). Jan Bonjer (voormalig hoofdredacteur Algemeen Dagblad) en Joep Brentjens (voormalig VNU-topman) waren de andere twee juryleden. Bij de evaluatie van de ingezonden artikelen hanteerde de jury criteria zoals originaliteit van het onderwerp, schrijfstijl en schrijfvaardigheid, analyse van het onderwerp, gebruik van research en de impact van het artikel.

De uitreiking vond plaats in Café Hesp, stamkroeg van wijlen Harry Lockefeer, voormalig voorzitter van de jury. De prijs werd uitgereikt door Freddy Boom, Citi Country Officer The Netherlands en de juryvoorzitter Ben Knapen.

De Prijs voor Journalistiek Talent werd meer dan 20 jaar geleden door Citi gelanceerd in Latijns-Amerika en de Caraïben. Tien jaar geleden namen de eerste journalisten uit Azië deel en sinds 1995 ook uit Oost-Europa. Dit is het zesde jaar dat de prijs eveneens in Nederland is uitgereikt.