Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

19 maart, 2010

Met Atlas FX-Team Full Speed in GT1-klasse
Carlo van Dam met Saleen S7-R in Le Mans Series

VLAARDINGEN - Carlo van Dam komt dit seizoen uit in de Le Mans Series. De 24-jarige autocoureur is gecontracteerd door het Oostenrijkse Atlas FX-Team Full Speed dat in de LM GT1-klasse van het vijf races tellende kampioenschap start met een Saleen S7-R.

"Ik ben erg blij dat ik dit seizoen de volledige Le Mans Series rijdt", aldus Carlo. "De afgelopen twee jaar heb ik in Japan en Europa al een aantal langeafstandsraces gereden en dat is me prima bevallen. Bovendien biedt de endurance racerij goede perspectieven voor de toekomst. Vorig jaar startte ik voor Full Speed in de 24 uur van Spa en ik waardeer het vanzelfsprekend enorm dat het team me vervolgens voor het hele seizoen heeft vastgelegd. Ze pakken de preparatie van hun Saleen dit jaar serieus aan, aanstaande dinsdag gaan we in Frankrijk voor het eerst testen."

De Le Mans Series wordt sinds 2004 georganiseerd door de Automobile Club de l'Ouest, de organisator van de 24 uur van Le Mans. Het LMS-kampioenschap bestaat in 2010 uit een 8-uurrace in Frankrijk (Paul Ricard) en vier 1000 KM-races in België (Spa-Francorchamps), Portugal (Autodromo Algarve), Hongarije (Hungaroring) en Engeland (Silverstone). De eerste race wordt op 11 april as. in Frankrijk verreden.

END




Ingezonden persbericht