Duurzaam initiatief: bespaar CO2 door online coaching


VLIJMEN, 20100319 -- De Koers Coaching en Advies, opgericht door Michiel Soeters (44) en gevestigd in Vlijmen, lanceert vandaag haar nieuwe, duurzame dienstverlening. Met "De Koers Online Coaching" richt Soeters zich volledig op coaching met webcam, e-mail en Twitter.

Auto laten staan
Soeters beseft dat hij, om als dienstverlener écht een wezenlijke bijdrage te leveren aan duurzaam ondernemen, de auto moet kunnen laten staan. Coaching leent zich bij uitstek voor deze benadering. Alle aspecten van de dienstverlening kunnen via Internet afgehandeld worden. De klant krijgt zelfs bij aanmelding een besparingsberekening toegestuurd waaruit blijkt hoeveel CO2, brandstof, tijd en geld bespaard wordt door de online benadering van De Koers Online Coaching. Vanzelfsprekend gebruikt De Koers zelf duurzaam opgewekte energie.

Besparingskansen voor dienstverleners
Dagelijks rijden in Nederland duizenden adviseurs, trainers en andere dienstverleners naar hun klanten. Zelfs de meest voorzichtige berekeningen laten zien dat ze hiermee jaarlijks miljoenen liters brandstof verbruiken, vele honderdduizenden tonnen CO2 uitstoten en vele manjaren reistijd in de auto en file verblijven. En dat terwijl veel dienstverlening gewoon per webcam en met gratis software te realiseren is. Soeters ziet hier voor zowel dienstverleners als hun klanten enorme besparingsmogelijkheden. Zowel bedrijfseconomisch als qua CO2-uitstoot.

Inspelen op vraag
Met de nodige jaren ervaring in het bedrijfsleven als directeur, adviseur en coach, ziet Soeters dat bedrijven en overheden zoeken naar manieren om invulling te geven aan duurzaamheid. Tegelijkertijd zien werkgevers en HR professionals dat coaching een belangrijke rol kan spelen in het behouden en ontwikkelen van personeel, het kapitaal van de organisatie. Met online coaching speelt Soeters in op deze toenemende vraag. De Koers Online Coaching (www.dekoerscoaching.nl) combineert tijdswinst, duurzaamheid en een effectieve coaching, gericht op duurzame groei van mensen en organisaties.