Gemeente 's-Hertogenbosch

17-12-2009
Verzamel zwerfvuil en help je buurt of vereniging aan geld!

20 maart 2010: zwerfafvaldag
De gemeente organiseert in 2010 weer een Zwerfafvaldag voor de hele stad. Op zaterdag 20 maart kunnen muziek- en sportverenigingen in 's-Hertogenbosch zich inzetten voor een schonere stad door het vullen van zakken met zwerfafval. Ook wijk- en bestuursraden kunnen meedoen met deze actie.

Kas spekken
Hiermee kan ook meteen de verenigingskas worden gespekt, want voor de inspanningen ontvangen de deelnemers 75 euro per vereniging en 7 euro per deelnemer. Als u geen lid van een vereniging bent, dan kunt ook u meedoen aan deze zwerfafvaldag.

Programma
Op zaterdag 20 maart 2010 worden deelnemers om 9.45 uur verwacht. Daar ontvangen de deelnemers handschoenen, veiligheidshesjes en afvalzakken. Iedere aangemelde vereniging ontvangt een overzicht van de straten die moeten worden schoongemaakt. Nadat de taak erop zit, dit is rond 13.00 uur, kan iedereen bij het verzamelpunt de hesjes inleveren en onder het genot van een kopje koffie en een frietje nog even napraten.

Meedoen?
Elke sportvereniging, carnavals- of, muziekvereniging, scoutingclub, bewonersorganisatie, buurt- of wijkraad in de gemeente 's-Hertogenbosch heeft inmiddels een brief gekregen over deze actie. Om het schoon te maken gebied en het aantal deelnemers op elkaar af te kunnen stemmen, kunnen per vereniging minimaal tien leden en maximaal dertig leden worden aangemeld. Minimum leeftijd voor deelname is 12 jaar. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 februari 2010.

U kunt uw vereniging aanmelden door het digitale aanmeldformulier op deze website in te vullen en te mailen naar
k.vanleeuwen@s-hertogenbosch.nl of op te sturen naar de gemeente 's-Hertogenbosch, t.a.v. K. van Leeuwen, afdeling BOR, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de actie, dan kunt u contact opnemen met K. van Leeuwen van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, tel. (073) 615 92 07.