Botanische tuinen Utrecht


Botanische Tuinen Utrecht

Kruiden in de hoofdrol

Bent u een liefhebber van kruiden? Dan is dit een weekend naar uw hart. Op 20 en 21 maart passeert op Fort Hoofddijk alles wat met kruiden te maken heeft de revue. Hoe worden ze gekweekt, hoe kun je ze zelf kweken en wat kun je er allemaal mee doen? Kom naar het weekend en test uw groene vingers! Op zondag maken we een echte kinderkruidentuin en voor alle kinderen (en hun ouders) is er een minitomatenplantje om mee te nemen. Er zijn niet alleen allerhande demonstraties en workshops, maar ook planten en zaden te koop en te keur.

Kruiden voor allerlei gebruik

Kruiden gebruiken we voor allerlei dingen. Omdat ze lekker zijn in het eten of als thee, maar ook vanwege hun geneeskrachtige en cosmetische eigenschappen. En het leuke is dat je veel kruiden zelf kunt kweken. Tijdens dit weekend laten we zien hoe professionele kwekers dat doen en hebben we een echte kruidenkeuring. Maar we laten ook zien hoe u zelf kruiden kunt kweken en gebruiken en natuurlijk zijn er ook planten en zaden van kruiden te koop. Tijdens een rondleiding door de tropische kas, hoort u het verhaal van een aantal tropische kruiden of specerijen die daar groeien zoals peper en vanille.

Speciaal voor kinderen

Speciaal voor kinderen hebben we 2.500 kleine tomatenplantjes die het prima doen in een pot. De hele zomer je eigen tomaten, als dat geen feest is!

Behalve een tomatenplantje krijgt ieder kind ook zaden mee van courgettes. In september reiken we een prijs uit aan degene die de grootste courgette heeft gekweekt!

Prachtige entourage

Het weekend vindt plaats in de prachtige entourage van de Utrechtse Botanische Tuinen. Naast de activiteiten van het Groene Weekend, kunt u ook genieten van de weelderige tropische kas, de spectaculaire Rotstuin en de kleurige Stinzenhelling.

Door de tuin heen vindt u de prachtige stenen beelden van Gerrit Peele. Gerrit is dit weekend ook zelf aanwezig en is bezig aan een nieuw werk, speciaal voor onze tuin.

Informatie
Dit Groene Weekend vindt plaats in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen EUR 6,50 voor volwassenen, EUR 5,- voor 65+ en EUR 2,- voor houders van een U-pas. Kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart hebben gratis toegang.
De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en 12. Voor meer informatie kunt u de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de website raadplegen:
www.uu.nl/botanischetuinen.