Gemeente Haaren


zwerfafvaldag, zaterdag 20 maart 2010

Nationale zwerfafvaldag, zaterdag 20 maart 2010

Veel Nederlanders ergeren zich aan zwerfvuil. Geen wonder, rondslingerende rommel (blikjes, verpakkingsmateriaal van snoep en chips etc. ) verslechtert onze leefomgeving en vervuilt het milieu.

De gemeente heeft hierin haar taak en ruimt zwerfvuil op in de bebouwde kom en langs doorgaande wegen. Maar ook aan u, als inwoner, wordt gevraagd om een handje toe te steken.

De week van 15 t/m 20 maart 2010 is landelijk uitgeroepen tot de `Week van Nederland Schoon' en wordt op zaterdag 20 maart afgesloten met een nationale zwerfafvaldag. De gemeente vraagt hierbij aan verenigingen, wijkraden, basisscholen (groep 7/8) en andere betrokken instanties om mee te helpen en op zaterdagochtend 20 maart 2010 vrijblijvend zwerfvuil in te zamelen.

Samen met de vrijwilligers en met ondersteuning van de gemeente, zal in een afgebakend gebied het aanwezige zwerfvuil worden opgeruimd. De gemeente zorgt voor de middelen en de vrijwilligers zorgen voor de handjes en het enthousiasme. Natuurlijk zorgen wij voor een hapje en een drankje. Eigen initiatieven zijn uiteraard welkom.

Meedoen?

Als u interesse heeft, neemt u dan contact op met Pascal Peters, via telefoonnummer (0411) 62 72 67. Geeft u zich op vóór 27 februari 2010.