Gemeente Papendrecht

22 januari 2010

MADD wordt NL DOET: doet u mee?
Onder de naam NL DOET (Nederland Doet) wordt zaterdag 20 maart 2010 in Papendrecht een grootse vrijwilligersdag gehouden. Het doel van die dag is dat zoveel mogelijk mensen die dag op vrijwillige basis klussen doen voor medemens en dier. Een dag ook om `spelenderwijs' kennis te maken met de verscheidenheid van vrijwilligerswerk.

NL DOET heette voorheen MADD (Make A Difference Day) en wordt in Papendrecht al jaren met veel succes georganiseerd. Elk jaar doen weer méér vrijwilligers enthousiast mee aan MADD; vorig jaar nog staken 383 inwoners belangeloos de handen uit de mouwen voor medemens en dier. En wat bleek? Je kunt prima in je eentje vrijwilligerswerk doen, maar met een groepje bekenden kan het nog veel leuker en effectiever zijn! Een idee voor straat-/buurtgenoten, klas-/schoolgenoten, leden van een club of (sport)vereniging of werknemers van een bedrijf.

Waar kun je aan denken?
Werken in de natuur (wilgen knotten, tuinen lenteklaar maken), catering verzorgen, actief bezig zijn met kinderen, jongeren, ouderen en/of gehandicapten, iets doen met dieren, een (verenigings)gebouw opknappen, een actieve workshop geven zodat anderen nog iets van jou kunnen leren, de administratie of boekhouding bijwerken van een club of vereniging... of wat je zelf ook maar kunt verzinnen.

Aanmelden en meer info
Zin om je een dagje of een dagdeel op een leuke, inspirerende manier nuttig te maken? Meld je dan nu aan bij Lisette Kleinendorst van PAD (de Papendrechtse afdeling van de Dordtse Welzijnsorganisatie), t. (078) 648 18 88 / l.kleinendorst@pad.dwo.nl of bij Liesbeth van der Giessen van de gemeente Papendrecht, t. (078) 641 89 11 / l.vdgiessen@papendrecht.nl. Zij kunnen je ook meer informatie verstrekken en eventuele vragen beantwoorden. Kijk voor landelijke informatie over NL DOET op www.nldoet.nl.

Kies voor Hart en Sport
Rik en Tik gaan weer op tournee door Papendrecht! De taak van Rik en Tik is Hart en Sport onder de aandacht te brengen van leerlingen van groep 6, 7 en 8. Op bijna alle basisscholen in Papendrecht en Alblasserdam krijgen deze leerlingen de kans te leren én ervaren wat het belang is van sporten in combinatie met gezonde voeding en leefstijl. Hoe dat in zijn werk gaat? Tijdens de gymnastieklessen maken de leerlingen kennis met verschillende vormen van sport. Ter afsluiting van het project mogen de leerlingen deelnemen aan een van de maar liefst 21 verschillende kennismakingscursussen. Deze worden georganiseerd door de sportverenigingen uit Papendrecht en Alblasserdam.

Rik en Tik, de mascottes van 'Kies voor Hart en Sport' brengen dinsdag 26 en donderdag 28 januari een stormachtig bezoek aan elke klas van de deelnemende scholen. Het duo studeert in recordtijd een rap in en organiseert, om de longinhoud te testen, een ballonnen blaas wedstrijd. Ook leggen zij nog heel snel uit hoe het project in zijn werk gaat. En het belangrijkste is natuurlijk dat de leerlingen allemaal mee gaan doen met het project en zich inschrijven voor een van de kennismakingscursussen. De inschrijvingen moeten vóór 8 februari bij de groepsleerkracht zijn ingeleverd.

Het Kies voor Hart en Sport project is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Papendrecht en de gemeente Alblasserdam. Voor vragen kunt u zich wenden tot de sportconsulent van de gemeente Papendrecht, Heidy van Dam. Zij is bereikbaar op t. (078) 641 83 12 of per mail: h.vdam@papendrecht.nl.


____________