Gemeente Laarbeek


Doe mee aan de zwerfvuildag op zaterdag 20 maart

LAARBEEK De gemeente Laarbeek doet ook dit jaar weer mee aan de Landelijke Opschoondag. In Laarbeek noemen we dat de Zwerfvuildag 2010. Gelukkig willen veel inwoners van Laarbeek zich deze dag in het jaar actief inzetten voor een schoner milieu door zwerfvuil in te zamelen. In samenwerking met de gemeente Laarbeek en de politie Gemert-Laarbeek zamelen deze vrijwilligers zwerfvuil in langs wegen, in bossen, kanalen, sloten, in bermen en parken.

De oogst in voorgaande jaren was niet mis!

De actie is niet alleen bedoeld om de gemeente Laarbeek schoon te krijgen. Natuurlijk is het ook een oproep om aandacht te vragen voor het gemak waarmee mensen zwerfafval achterlaten.

Doet uw vereniging ook al mee?
We merken dat het ongeveer dezelfde mensen zijn die ieder jaar opnieuw de handen uit de mouwen steken. Natuurlijk zijn we erg blij dat deze mensen en verenigingen meedoen maar doet u ook al mee? En uw vereniging? Laat u niet kennen en zorg dat u erbij bent.

We nodigen alle verenigingen en inwoners van Laarbeek uit om aan deze dag bij te dragen. Immers een goed leefklimaat begint bij uzelf en in uw buurt! Bovendien is het nog gezellig ook. Help daarom mee met de zwerfvuildag op zaterdag 20 maart.

De scoutinggroepen in Laarbeek zorgen die ochtend voor koffie, een broodje en een kop soep. De politie Gemert-Laarbeek houdt die ochtend extra toezicht op de verkeersveiligheid, met name op de plekken waar kinderen aan het opruimen zijn.

Startplaatsen
De plaatsen waar vanaf 9.00 uur s ochtends gestart wordt zijn het scoutinggebouw aan de IJsweg in Beek en Donk en bij het nieuwe scoutinggebouw aan de Herendijk in Lieshout. De IVN-jeugd uit Laarbeek start bij het IVN-gebouwtje in Aarle-Rixtel.

Opgeven
Natuurlijk doet u ook mee aan de Zwerfvuildag Laarbeek 2010! U kunt zich telefonisch of per e-mail opgeven bij de heer Jan Sprengers, telefoon 469 870 of e-mail jan.sprengers@laarbeek.nl. Kijk ook eens op de website van Nederland Schoon: www.nederlandschoon.nl.

Stevige bekeuring
De Milieupolitie controleert streng op het achterlaten van zwerfafval. Indien u betrapt wordt volgt een stevige bekeuring. Mocht u ooit zien dat er afval wordt achtergelaten, dan kunt u dat melden bij de Milieupolitie (0900 88 44).