Gemeente Hoorn

Doe mee aan de Landelijke Opschoondag!

Op 20 maart is de Landelijke Opschoondag. Onder het motto Puur Hoorn zet de gemeente Hoorn zich in voor opschoonacties in de hele stad en hoopt op enthousiaste deelnemers in alle wijken. Want een schonere wijk is een veiliger wijk! Dus pak prikker en vuilniszak en doe mee op zaterdag 20 maart!
Uit onderzoek is gebleken dat in buurten die schoon zijn minder overlast en criminaliteit voorkomt dan in gebieden die vuil of verloederd zijn. Het is daarom belangrijk met elkaar te werken aan een schone straat en wijk.

Scholen in actie
De gemeente Hoorn heeft ook alle basisscholen gevraagd om een opschoonactie te houden in hun buurt. Inmiddels hebben al drie scholen hier enthousiast gehoor aan gegeven. Onder alle basisscholen is daarnaast een wedstrijd uitgeschreven. Leerlingen kunnen een poster met slogan maken om zwerfvuil onder de aandacht te brengen. De beste poster wordt beloond met een mooie prijs voor de school: een pannaveld voor op het schoolplein, ter waarde van 5.000 of een speeltoestel van gelijke waarde.

Samenwerking
De gemeente Hoorn zet zich samen met partners in voor schone wijken. Een van deze partners is IntermarisHoeksteen. Ook de woningcorporatie levert een bijdrage aan de Landelijke Opschoondag door samen met bewoners de wijk in te gaan en zwerfvuil te verwijderen.

Wat kunt u doen?
Trommel al uw buurtgenoten op en meld jullie aan voor een schoonmaakactie in de eigen buurt. De gemeente Hoorn stelt hiervoor materiaal beschikbaar als papierprikkers, vuilniszakken en handschoenen, en haalt het vuilnis op. Via het e-mailadres wijkzaken@hoorn.nl kunt u de actie doorgeven. Ook kunt u rond 20 maart meelopen met een onderhoudsploeg van Groen en Reiniging. Dit geeft een beeld van hun werkzaamheden en het belang ervan voor een schone wijk. Opgave hiervoor kan ook via eerder genoemd e-mailadres. Enthousiast geworden? Steek de handen uit de mouwen en start de voorjaarsschoonmaak in je eigen buurt!

Landelijke Opschoondag in Hoorn
Laatste wijziging van deze pagina: 23 februari 2010