Gemeente Rheden

Zaterdag 20 maart: landelijke compostdag

Op zaterdag 20 maart biedt AVR-Compostering uit Duiven de inwoners van de omliggende gemeenten de mogelijkheid om gratis compost te halen. Met deze actie worden de inwoners van de gemeenten bedankt voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Dit GFT-afval wordt door AVR verwerkt tot compost. Het ingezamelde GFT-afval wordt dus teruggegeven in de vorm van compost. De gemeente Rheden biedt de mogelijkheid om compost binnen de gemeente af te halen.

Waar kunt u de compost ophalen?

Om het u gemakkelijk te maken laat de gemeente op haar gemeentewerven in Velp en Dieren containers met compost plaatsen. U kunt hier op zaterdag 20 maart tussen 10.00 uur en 12.00 uur gratis compost komen scheppen.

Het betreft de volgende locaties:

· Gemeentewerf Velp, Biljoen 8

· Gemeentewerf Dieren, Meidoornlaan 2

Mensen die gratis compost willen halen, dienen wel zelf een schop, stevige zakken en eventueel een aanhanger mee te nemen. Net als de afgelopen jaren geldt dit jaar: OP = OP!

Mocht de compost bij de gemeentewerven op zijn, kunt u eventueel doorrijden naar de AVR, Rivierweg 20 in Duiven. Hier wordt op zaterdag 20 maart (tussen 8.30 uur en 14.00 uur) ook gratis compost verstrekt.

Goed voor de tuin

Compost is goed voor de tuin omdat het een natuurlijke bodemverbeteraar is, Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu; het GFT-afval wordt nuttig hergebruikt. Van GFT-afval gemaakte compost biedt op verschillende manieren een reductie in de CO2-uitstoot. Compost is ook een veenvervanger in potgrond: het gebruik van compost voorkomt dat er veengrond moet worden afgegraven.
Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. In veel gevallen is het zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van huishoudelijk afval. Genoeg redenen dus om het GFT-afval goed gescheiden aan te leveren!