Gemeente Haren

20 maart 2010: Landelijke Opschoondag

Heeft u ook schoon genoeg van zwerfafval?


01/03/2010

Week van Nederland Schoon Veel mensen ergeren zich aan blikjes, papier, patatbakjes op straat of in het park. Zwerfvuil verslechtert onze woonomgeving, vergroot ons gevoel van onveiligheid en vervuilt het milieu. De gemeente Haren een verantwoordelijkheid voor het schoonhouden van de gemeente. U kunt ons daarbij helpen! Op 20 maart steken door het hele land vrijwilligers de handen uit de mouwen om te laten zien dat ze schoon genoeg hebben van zwerfafval.

Deze Landelijke Opschoondag markeert het einde van de Week van Nederland Schoon die start op 15 maart. Tijdens de Landelijke Opschoondag houden vele gemeenten acties, waarbij samen met burgers de omgeving schoon wordt gemaakt.

In de gemeente Haren gaan we dit jaar op drie locaties het zwerfafval opruimen:


- Het Boeremapark


- Het Hendrik de Vriesplantsoen


- De speelplaats aan de Anjerlaan

Dit zijn locaties waarover de gemeente regelmatig klachten krijgt over zwerfafval. We starten de opschoonactie om 10.00 uur. De actie is rond 12.00 uur afgelopen.

Hoe kunt u helpen?

Om de opschoondag tot een succes te maken, hebben we veel handen nodig. Hierbij roepen wij u op om op 20 maart mee te doen met de Landelijke Opschoondag. De gemeente zorgt voor de middelen en de vrijwilligers zorgen voor de handjes en het enthousiasme. Uiteraard zorgen wij voor een hapje en een drankje.

Wilt u meedoen en laten zien dat u ook schoon genoeg heeft van zwerfafval? U kunt tot 13 maart doorgeven met hoeveel personen en bij welke locatie u aanwezig wilt zijn. Bel daarvoor met de afdeling Publiekszaken, telefoon 050-53 39 911.

Eigen buurt opruimen?

U kunt zich ook als buurtvereniging, sportclub, school, of in een andere vorm, aanmelden voor de opschoonactie in uw eigen omgeving. Wij ondersteunen deze initiatieven graag met de juiste middelen en halen het verzamelde vuil op. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Woonomgeving 050-53 39 911.

Dus: doe mee en noteer 20 maart 2010 in uw agenda als de Landelijke Opschoondag!