Kruip in de huid van een accountant

02/03/2010 11:32

NOVAA

Scholieren en studenten kruipen op zaterdag 20 maart a.s. in de huid van een accountant. Op die dag organiseert de NOvAA (Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten) in samenwerking met de Hogeschool van Utrecht voor de 5e keer het Accountancy Event.

Het Accountancy Event is een uniek evenement, bedoeld voor havo-/vwo-scholieren en eerstejaars hbo accountancy-studenten. Zij kunnen op deze dag het beroep van accountant in de praktijk ervaren. Het evenement draagt op die manier bij aan de beroeps- en studiekeuze van de scholieren en studenten. Het programma start om 09.30 en duurt tot 15.00 uur en vindt plaats op de Hogeschool van Utrecht.

Hoe ziet de dag er uit? De deelnemers gaan in teams aan de slag, volgen accountancy-gerelateerde workshops en lossen een pittige case op. De case handelt over vier jonge ondernemers die een evenement voor het milieu willen organiseren. Maar, wat komt daar financieel allemaal bij kijken? De scholier is de accountant en adviseert de ondernemers. Het winnende team gaat naar huis met een mini-notebook.

Scholieren en studenten kunnen zich aanmelden via www.aa-worden.nl/accountancy-event/. Daar is ook meer informatie beschikbaar.