Gemeente Voorschoten

Cabaret Festival in Dorpskerk

20 maart Finalisten Leids Cabaret Festival in Dorpskerk

Jeroen Leenders 1a Ieder jaar weer verzorgt de Stichting Cultureel Gebruik Dorpskerk een optreden van de winnaars en finalisten van het Leids Cabaret Festival. Op zaterdag 20 maart treden de winnaar en finalisten 2010 op in de Voorschotense Dorpskerk.

Jeroen Leenders (op foto), winnaar Juryprijs Leids Cabaret Festival 2010 brengt een deel van zijn show "Sorry, ik ben Jeroen Leenders", waarmee hij momenteel optreedt in Vlaanderen. Zijn ogenschijnlijke, kindersimpele uiteenzettingen nemen je mee naar zijn gedachtewereld, maar hij gaat de zware onderwerpen niet uit de weg. De kracht om grote thema's vanuit puur menselijk opzicht te bekijken en dat ook nog eens op zeer virtuoze wijze te beschrijven, maakt dat hij u meeneemt in het universum waarin hij zich begeeft.

Emilio Guzman, winnaar Publieksprijs Leids Cabaret Festival 2010 wil graag scoren zodat hij mensen aan zich kan binden. Dat doet hij in het begin van zijn programma met iets toegankelijke humor, maar in het verdere verloop wordt hij steeds intelligenter, steeds persoonlijker, steeds integerder, daarbij de humor nooit uit het oog verliezend. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen, maar laat je niet misleiden. Dit is een man, die doordat hij zichzelf kent, geen blad voor de mond hoeft te nemen.

Bart Cannaerts, finalist Leids Cabaret Festival 2010, is een performer die weet hoe hij het publiek moet bespelen. Met de opening van zijn show zorgt hij, of u dat wil of niet, betrokken bent. Hij legt u de spelregels nog eens uit en legt zo de maatschappelijke codes bloot: de dwang van de massa. Zorg dat je er niet buiten valt, opvalt of afwijkend gedrag vertoont! Hij begeleidt u zeer vakkundig door zijn show en weet u iedere keer op een verkeerd been te zetten. Zijn liedjes zijn sterk en zijn stem bezit een puurheid, waardoor het verhaal in het liedje nog authentieker aanvoelt.

De voorstelling begint om 20.15 uur.

Entree (inclusief één pauzedrankje): EUR 14.00; Vrienden van de Dorpskerk: EUR 11,50.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen Ruudolf Mode, Schoolstraat 87 en 't Bloemenhofje, Planciusplantsoen 28/30, beide te Voorschoten en 's avonds vanaf 19.30 uur in de Kerk. Het is ook mogelijk per e-mail een reservering te maken via info@dorpskerk.nl.

Kijk voor meer informatie op http://www.dorpskerk.nl/
* 20 maart 2010