Gemeente Oldebroek


Gratis compost! in Oldebroek
Zaterdag 20 maart 2010: 4e Nationale compostdag!

Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen zaterdag 20 maart gratis compost halen. Met deze actie wil de gemeente inwoners bedanken voor het scheiden van het groente- fruit- en tuinafval!

Gratis ophalen groencompost bij Van Werven
Zaterdag 20 maart tussen 08.00 en 12.00 uur bij Van Werven aan de Middeldijk 16 te Hattemerbroek. Met deze actie bedanken Van Werven en de gemeente inwoners voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren. Recycling van Werven in Hattemerbroek verwerkt het groenafval tot compost en inwoners krijgen hun ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost!

Sinds jaar en dag bieden burgers groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel burgers is dat de gewoonste zaak van de wereld. Afvalbedrijven en gemeenten willen hun inwoners echter bedanken voor de inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Inwoners kunnen de compost afhalen met een aanhanger met een inhoud van minimaal 1 m³, welke machinaal geladen wordt.

Maximaal één aanhanger per klant, te melden aan de poort.

Gratis ophalen compost bij:

- de gemeentewerf te Wezep (Rondweg 15)

- op het Raadhuisplein te Oldebroek
op zaterdag 20 maart tussen 9.00 en 11.00 uur.

Van het gescheiden groente- fruit- en tuinafval wordt door onze verwerker Orgaworld in Lelystad compost gemaakt. Dus de kans bestaat dat u uw eigen GFT-afval gecomposteerd terug krijgt voor verwerking in uw eigen tuin!

Maximaal 2 zakken per persoon / adres zolang de voorraad strekt. (OP=OP)

Waarom compost
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.