Gemeente Soest

Soest geeft gratis compost weg op 20 maart

08 maart 2010

Zaterdag 20 maart kunnen inwoners van de gemeente Soest gratis losse compost krijgen. Dit kan van 9.00 tot 14.00 uur bij Van Doorn-Soest (Koningsweg 33) en van 14.00 tot 17.00 uur op het terrein naast milieucentrum de Kwekerij, Molenstraat 157 in Soest. Voor of na 20 maart langskomen voor gratis compost is niet mogelijk. Deze actie is exclusief voor inwoners van Soest en Soesterberg; niet voor bedrijven. Er zijn scheppen aanwezig. U moet zelf iets meenemen om de losse compost in te doen, zoals vuilniszakken, manden of bakken.

Beloning voor GFT-afval gescheiden inzamelen

Met deze actie wil de gemeente Soest inwoners laten zien, voelen en ruiken dat het apart inzamelen van GFT-afval zin heeft. Ons GFT-afval komt niet op één grote hoop met het restafval terecht! Er wordt compost van gemaakt.

Compost draagt bij aan gezonde bodem

Stop met het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de tuin. Om dat uit te leggen en te laten zien dat het kan, wordt in het milieucentrum de Kwekerij al enige jaren een cursus `Thuis composteren' in combinatie met `Milieuvriendelijk tuinieren' georganiseerd. De cursus in 2010 was op 9 maart en is dus net achter de rug.

Subsidie voor regenton en compostvat

Behalve het eenmalig gratis verstrekken van compost en de cursus `Thuis composteren' is er in Soest ook een subsidieregeling die de aanschaf van een regenton of een compostvat financieel aantrekkelijker maakt. De regeling loopt tot en met 2012. U ontvangt na de aanschaf van de ton of het vat bij een deelnemende detaillist een folder (en bon). Als u die ingevuld met het firmastempel opstuurt naar de gemeente, ontvangt u 19 procent van het betaalde bedrag (de BTW) terug op uw rekening.

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met Johan Simon van de gemeente Soest, telefoon (035) 6093202 of e-mail milieucentrum@soest.nl. U vindt ook informatie op www.soest.nl/nmcsoest en www.vandoorn-soest.nl.