Gemeente Wassenaar

Inwoners van de gemeente Wassenaar kunnen zaterdag 20 maart gratis compost ophalen bij het afvalbrengstation aan de Hogeboomseweg.

Met deze actie bedankt Avalex samen met de gemeente Wassenaar de inwoners voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost

Zaterdag 20 maart 2010: Avalex compostdag

Gratis compost als beloning voor scheiden gft-afval!

De jaarlijkse compostdag gaat om 13:00 uur van start. Gezien de verwachte drukte en beperkte voorraad compost geldt het advies voor inwoners op tijd aanwezig te zijn. Avalex raadt aan om een stevige zak of een emmer mee te nemen om de compost in te vervoeren.

Met de lente de tuin in

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee!

Hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Compost legt CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl