Politie Limburg-Zuid

Hulpdiensten organiseren spinningmarathon voor goed doel

Op zaterdag 20 maart beginnen meer dan 100 medewerkers van de hulpverlenings-diensten in Zuid-Limburg aan een 24-uurs spinningmarathon voor een goed doel. De opbrengst is bestemd voor de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg. De marathon is georganiseerd door het personeel van de Gemeenschappelijke Meldkamer voor politie, brandweer en ambulancedienst. Ze hopen een fors bedrag bij elkaar te trappen voor de Kindervallei.

De Gemeenschappelijke Meldkamer is het zenuwcentrum van de hulpverlening in Zuid-Limburg. De mensen van de meldkamer staan dag en nacht klaar voor burgers die in nood verkeren. Toen ze een poosje geleden een 'heidag' hadden in de gebouwen van de Kindervallei, kwamen ze spontaan op de gedachte om op persoonlijke titel geld in te zamelen voor deze instelling. Want daar is nooit genoeg aan in dit vakantieverblijf voor en door mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking of ziekte. In de Kindervallei kunnen gezinnen van patientjes logeren, of even een paar uurtjes tot rust komen. Maar niet iedereen kan de kosten daarvan dragen. De mensen van de meldkamer willen hen nu een riem onder het hart steken met de opbrengst van een 24-uurs spinningmarathon op 20 en 21 maart in het Polfermolencentrum te Valkenburg.

Het initiatief werd meteen met groot enthousiasme ontvangen bij de hulpverleningsdiensten. Binnen de kortste keren hadden zich 13 ploegen van ieder zes personen aangemeld en stonden ook sponsoren in de rij om een duit in het zakje te doen.

Het startschot voor de marathon klinkt op zaterdag 20 maart om 14.00 uur. Het eindsignaal precies 24 uur later. Tijdens het evenement zorgen verschillende artiesten, onder wie Beppie Kraft, geheel belangeloos voor het nodige amusement.

Er is overigens nog ruimte voor enkele ploegen, maar u moet niet te lang wachten met aanmelden. Dat kan het beste via de website van het organiserend comité: www.24uurvalkenburg.net84.net Ook sponsors zijn nog welkom uiteraard!

Download hier een flyer.

10-03-2010, Valkenburg a/d Geul