Gemeente 's-Hertogenbosch

11-03-2010
Zwerfavaldag

In veel steden is zwerfafval een groot probleem. Bewoners ergeren zich aan het vuil dat op straat ligt. Zwerfvuil staat in veel steden hoog in de ergernissen top 10. Om zwerfvuil tegen te gaan wordt er elk jaar een zwerfafvaldag georganiseerd. Zaterdag 20 maart is het zover. Dan gaat de landelijke zwerfafvaldag van start.

Verenigingen
20 verenigingen doen dit jaar mee aan de zwerfafvaldag. In totaal zijn dit ongeveer 400 deelnemers! Met zijn allen gaan we zwerfafval ruimen op verschillende plekken in de stad. Verenigingen verdienen hier geld mee voor Logo Samen voor een schoon sHertogenbosch de clubkas en onze stad wordt een stuk schoner!

`Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'
De zwerfafvaldag valt onder de campagne `Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'. Met deze campagne brengen we het zwerfafvalprobleem en illegale stort onder de aandacht. Samen met bewoners, verenigingen, scholen en woningbouwcorporaties proberen we onze stad schoon, heel en veilig te maken en houden. Meer informatie over deze campagne kunt u vinden op www.s-hertogenbosch.nl/schonestad.