Gemeente Westervoort

Heel gewoon, Westervoort schoon!

Op zaterdag 20 maart 2010 is de Landelijke Opschoondag. Doet u ook mee? Samen zorgen we voor een opgeruimde leefomgeving!

Ook dit jaar zetten de wijkraden en de inwoners van Westervoort zich actief in voor een schoon Westervoort. Het college van burgemeester en wethouders, een aantal gemeenteraadsleden en een delegatie van woningcorporatie Vivare helpen ook mee.
In de week voorafgaand aan de Landelijke Opschoondag besteden ook de basisscholen aandacht aan dit thema en gaan aan de slag om het zwerfafval in de openbare ruimte op te ruimen. De week staat dus geheel in het teken van opschonen én opruimen; schone parken, straten, pleinen en speeltuintjes

Wie, wat, waar en hoe laat?
Op zaterdagochtend 20 maart aanstaande worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfafval op te ruimen. De gemeente roept alle inwoners op een steentje bij te dragen. Aanmelden kan bij uw wijkraad. Wanneer u woont in een wijk waar geen wijkraad is en u wilt wél graag meehelpen, dan kunt u contact opnemen met Angélique Voskamp, wijkcoördinator gemeente Westervoort, telefoonnummer (026) 3179372.

Wijkraad

Verzamellocatie

Verzameltijd

Wijkraad de Leigraaf

Het Simpke

10.00 uur

Wijkraad Broeklanden

wijkcentrum De Bult

11.00 uur

Wijkraad Mosterdhof/Struikendoorn/

de Weem

zalencentrum Wieleman

10.00 uur

Wijkraad Hoogeind

De Nieuwhof

10.00 uur

Wijkraad Ganzenpoel/ De Schans

Speelveld Rosmolen/Springland

10.00 uur

Wijkraad Lange Maat

Speelveld hoek Lange maat/Bergse Maat

10.00 uur

Wijkraad Emmerik/ Vredenburg

Het crossveldje aan het Waemelslant/Emmerik

09.30 uur

Iedereen doet mee!
Ook de burgemeester en de wethouders zetten zich in voor een schoon Westervoort. Zij gaan samen met de leden van de wijkraden en inwoners het zwerfafval verzamelen. Zo zal burgemeester Jos Geukers een bezoek brengen aan de wijk Hoogeind, bezoekt Piet van Egmond Broeklanden en Ciska Wobma de Leigraaf. Wethouder Hans Breunissen levert deze dag een bijdrage aan de activiteiten van NL doet, in Westervoort. Enkele raadsleden zijn in andere wijken actief, net als de regiodirecteur van Woningcorporatie Vivare en de teammanager van Vivare.
Wijkcoördinator van de gemeente, een beleidsmedewerker van de gemeente en twee afgevaardigden van Vivare brengen de deelnemers deze ochtend een smakelijk tussendoortje.

Eigen invulling wijkraad om actie tot een succes te maken Iedere wijkraad krijgt een bijdrage van EUR 100,- van de gemeente Westervoort. Dit bedrag mag de wijkraad zelf besteden aan de Opschoondag. Dit kan een lunch zijn voor de wijkbewoners die deelnemen aan de actie of het verloten van een prijs onder de deelnemers bijvoorbeeld.

Onder het motto "Heel gewoon, Westervoort schoon!" zorgen we samen voor een opgeruimde leefomgeving!

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl