Sint Franciscus Gasthuis
* Maart »

* 15 mrt 2010

Startschot landelijke Open dag in het Sint Franciscus Gasthuis

Op zaterdag 20 maart 2010 houdt het Sint Franciscus Gasthuis van 10.00 uur tot 16.00 uur een Open dag voor belangstellenden. Ook kinderen zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken met het ziekenhuis. Om 10.00 uur geven Roelf de Boer voorzitter NVZ vereniging van ziekenhuizen en Henk Gerla voorzitter Raad van Bestuur Sint Franciscus Gasthuis het startschot voor de landelijke Open dag. Het Sint Franciscus Gasthuis onderscheidt zich als enige topklinische ziekenhuis (STZ) in Rotterdam en is in 2009 uitgeroepen tot een van de beste werkgevers van Nederland. Deze onderscheidende waarden en nog veel meer kunnen bezoekers zien, doen en beleven tijdens de Open dag, zowel op de hoofdlocatie als op Locatie Berkel.

Drie routes en rondleidingen achter de schermen

Het ziekenhuis biedt belangstellen tussen 10.00 en 16.00 uur drie routes door het ziekenhuis. Langs de routes kan men kennismaken met verschillende behandelmethodes, met het ziekenhuis als werkgever en zich aanmelden voor verschillende rondleidingen achter de schermen. Het is een unieke kans om de nieuwe high-tech operatieskamers te bekijken. Er worden fictieve kijkoperaties uitgevoerd door top-urologen Boevé en Blom en bezoekers kunnen ook zelf de kijkoperatie-techniek proberen. Daarnaast worden er rondleidingen georganiseerd door het laboratorium, het ZorgHotel, Nucleaire Geneeskunde, Radiologie, Pathologie en de keuken en technische ruimten. Klik hier voor het volledige programma.

Demonstraties, laat je testen en behandelmethodes

Er wordt informatie gegeven over de binnenkort te openen Kraamsuites en verpleegafdeling Neonatologie. Bezoekers kunnen hun moedervlekken laten testen en zich laten adviseren over spataderen en overmatig transpireren. Voor een voedingsadvies, een cholesterol, een glucose- of een BMI-meting kan men terecht bij het Diabetes & Vasculaircentrum. Het Scopiecentrum, Cardiologie, het Chirurgisch Behandelcentrum en het Slaap- & Snurkcentrum demonstreren onderzoeken. Op het voorterrein van het ziekenhuis wordt de MICU, de mobiele intensive care, gedemonstreerd.

Landelijke Open dag

Het Sint Franciscus Gasthuis sluit op zaterdag 20 maart 2010 aan bij de landelijke campagne Het ziekenhuis zorgt van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Vele ziekenhuizen in Nederland bundelen die dag hun krachten om het prachtige werk en de interessante opleidingen in de zorg te laten zien.