Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Persbericht: Froukje de Both geeft startsein open dag OLVG

Amsterdam, maandag 15 maart 2010

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam doet zaterdag 20 maart mee aan de landelijke Open Dag van de Zorg. Tv-presentatrice Froukje de Both geeft om 10.00 uur het startsein door haar eigen gemaakte geboortekaartje in de OLVG-geboorteboom te hangen. Daarna kan iedereen, die net als Froukje in het OLVG geboren is, zijn eigen geboortekaartje maken en in de boom hangen. De geboorteboom staat symbool voor al die mensen die in het OLVG geboren zijn. Dat zijn er per jaar ruim 2500.

Van 10.00 tot 16.00 uur kan jong en oud deelnemen aan diverse activiteiten om het ziekenhuis op een andere manier te beleven. Er zijn rondleidingen, presentaties en workshops en het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld zelf een arm in het gips zetten of bacteriën door een microscoop bekijken. Ook zijn er diverse gratis testen te doen zoals het opmeten van bloedsuiker en bloeddruk en een oogtest. Voor kinderen is er onder andere een kinderspeurtocht en een poppendokter.

In heel Nederland openen zorgorganisaties op zaterdag 20 maart hun deuren voor het publiek voor de tiende landelijke Open Dag van de Zorg. Deze dag is bestemd voor iedereen die kennis wil maken met de zorg. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis, de thuiszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen en de gehandicaptenzorg. Ook veel welzijnsorganisaties nemen deel aan deze unieke dag.

Meer informatie over de open dag in het OLVG is te vinden op www.olvg.nl\opendag.