Gemeente Enschede

Start landelijke Opschoondag in Enschede

Op 20 maart 2010 wordt het startschot van de landelijke Opschoondag gegeven op de Oude Markt in het centrum van Enschede. Rob Geus, bekend van de televisieprogramma de Smaakpolitie, en wethouder Jelmer van der Zee doen dit samen tijdens een feestelijk evenement. Iedereen is welkom van 11:00 tot 12:00 uur op de Oude Markt.

De Opschoondag vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. Dit jaar vindt het startschot van de dag, voor de 300 gemeenten die meedoen, voor het eerst plaats in Enschede. Een bijzonder moment. Nederland Schoon verzorgt voor deze speciale gelegenheid een muzikaal evenement met de Tjerk Ridder band, Rob Geus presenteert een quiz en kinderen kunnen mooie prijzen winnen door thuis of op school een bezemsteel te versieren en deze op 20 maart mee te nemen.

zwerfafval_rest_v_Floor_2.jpg

Prijzen
Tijdens de start van de landelijke Opschoondag worden kinderen tot 12 jaar opgeroepen om thuis of op school een bezemsteel te versieren en deze mee te nemen naar de Oude Markt. Tijdens het evenement krijgen kinderen de gelegenheid om hun bezem aan de jury te tonen. Het kind met de mooiste bezem wint een Nintendo Wii, de tweede prijs is een X-Box 360 en de derde prijs een Nintendo DS.

bezem5F6C4634a.jpg

Enschede
In Enschede wordt al jaren actief aandacht besteed aan zwerfafval. De Opschoondag is een terugkerende dag waarop er gezamenlijk wordt schoongemaakt. Nederland Schoon, initiatiefnemer van de dag, stimuleert Nederlanders om zelf verantwoordelijkheid te nemen in het weggooigedrag. Dit gebeurt door mensen aan te spreken op hun weggooigedrag en door het organiseren van activiteiten om het zwerfafval op te ruimen. Iedereen die dat wil kan aansluitend aan het evenement op de Oude Markt meehelpen om het Boerenkerkhof, vlakbij de binnenstad, op te schonen. Voor alle materialen wordt gezorgd. Enschedeërs die liever in hun eigen stadsdeel helpen, kunnen contact opnemen met het stadsdeelbeheer in de eigen wijk.

Geplaatst: 15 maart 2010.

15 maart 2010