Gemeente Hoogeveen

Gemeente Hoogeveen organiseert waarderingsfeest voor vrijwilligers

Op zaterdag 20 maart organiseert de gemeente Hoogeveen voor 150 vrijwilligers een waarderingsfeest in de burgerzaal van het gemeentehuis. Daarnaast krijgen 750 tot 1000 vrijwilligers een bioscoopbon. Met dit feest en de bioscoopbon wil het college haar waardering tonen aan alle vrijwilligers die binnen de gemeente werkzaam zijn. Alle collegeleden zetten zich tijdens de waarderingsavond vrijwillig in als cateringmedewerkers. Vrijwilligers zijn voor Hoogeveen van onschatbare waarde. Zonder de inzet van al die vrijwilligers kwamen veel zaken niet van de grond. Het feest is onderdeel van de NL DOETdagen, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Veel waardering

"Onze gemeente telt maar liefst 500 non-profitinstellingen. 500 instellingen die het maatschappelijke leven bloeiend houden. 500 instellingen waar we als gemeente niet meer zonder zouden kunnen. 500 instellingen die zonder de inzet van al die vrijwilligers niet zouden kunnen bestaan. De belangeloze inzet van al die vrijwilligers is typisch HOOGEVEEN. MET EEN HOOFDLETTER H", aldus burgemeester Helmer Koetje.

NL Doet dagen

De NL Doet dagen is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op die dagen staan alle vrijwilligers in Nederland centraal en steken ruim 75.000 mensen in het hele land, vrijwillig, de handen uit de mouwen. In ons land verrichten vier tot vijf miljoen burgers gezamenlijk zo'n 20 miljoen uur vrijwillige inzet per week. Dat is ruim 1 miljard uur of 600.000 fulltime arbeidsplaatsen per jaar. In Hoogeveen is 39% van de bevolking actief als vrijwilliger.