Gemeente Overbetuwe


Negen initiatieven voor Landelijke Opschoondag 2010
---

logo Overbetuwe Schoon

Dat zwerfafval veel inwoners ergert, wordt weer duidelijk uit het aantal initiatieven voor de Landelijke Opschoondag op 20 maart aanstaande. Negen groepen vrijwilligers hebben zich bij de gemeente aangemeld. Zij gaan hun leefomgeving zwerfafvalvrij maken. De gemeente levert de prikkers, grijpers en afvalzakken en komt het verzamelde vuil ook weer ophalen. De vrijwilligers gaan duidelijk zichtbaar aan de slag en geven zo het goede voorbeeld aan anderen.

Deelnemers

De volgende verenigingen of buurtbewoners hebben zich aangemeld: Vrijwilligers Schoon te maken locatie Aantal vrijwilligers Buurt Lantermansplein, Zetten Lantermansplein en eventueel ook de
-weide 16 volwassenen en 10 kinderen
Breekenhof, Driel De Breekenhof 2 volwassenen
HCOB Sportpas De Pas, Elst Nog niet bekend
Dorpsraad Driel Driel Inschatting: 40 à 50 personen Buurt Parallelweg-Noord, Zetten Parellelweg-Noord Ongeveer 10 personen De heer Bouman Rondje Logtsestraat, buitengebied Elst 5 personen Dorpsraad Oosterhout De dijk bij Oosterhout 6 personen Mevrouw van Klaveren Buurt Amalia van Solmsstraat, Elst 7 personen Dorpsraad Valburg* Het dorp Valburg Nog niet bekend


* De Dorpsraad valburg gaat een week later aan de slag, namelijk op zaterdag 27 maart.

Wilt u komende zaterdag zelf ook meedoen? U kunt ongetwijfeld aansluiten bij één van bovenstaande initiatieven. De initiatieven gaan om 10.00 uur van start en duren tot circa 12.00 uur.

Schoonste Kern van Overbetuwe

Jaarlijks wordt de prijs âDe schoonste kern van Overbetuweâ uitgereikt. Dit is een geldprijs voor een initiatief op het gebied van zwerfafvalverwijdering. Alle bovengenoemde initiatieven dingen automatisch mee naar deze prijs. Voor het jaar 2009 was Hengelsportvereniging De Rietvoorn uit Elst de winnaar van de prijs. Zij kregen een geldbedrag van ⬠1.000,- als dank voor hun jarenlange schoonmaak van de Linge.