Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Pimp tha homebase op 20 maart

met Sparta-Feyenoord tijdens NL DOET

Onlangs gaf burgemeester Jorritsma (Almere) het startschot voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL DOET. Samen met de brandweer onthulde de burgemeester deze nieuwe naam van wat voorheen Make A Difference Day heette. NL DOET roept iedereen op om op 19 of 20 maart 2010 vrijwilligerswerk te doen. NL DOET wordt landelijk ondersteund door het Oranje Fonds in samenwerking met MOVISIE. Ook in de deelgemeente IJsselmonde wordt meegedaan aan deze dagen.

Zo is honk- en softbalvereniging Sparta-Feyenoord actief tijdens NL DOET. Op zaterdag 20 maart gaat een groep vrijwilligers de accommodatie pimpen tot een mooie en frisse homebase. Van schilderen, schoonmaken, klussen, tuinieren en inrichten, alles komt aan bod. Na afloop staat er een heerlijke maaltijd te wachten voor alle vrijwilligers. Sparta-Feyenoord ziet NL DOET als een goede gelegenheid om klussen die blijven liggen op een gezellige manier te klaren. Daarnaast is 20 maart voor ons ideaal omdat ons seizoen in april begint en we zo opgepimpt de competitie in kunnen. Maar wij hopen vooral dat deze dag door alle deelnemers zo leuk gevonden wordt dat ze volgend jaar weer mee doen. Of vaker een dagje vrijwilligerswerk doen?, aldus voorzitster Petra Siepman van Sparta-Feyenoord. Sparta-Feyenoord kan nog wat sterke en creatieve vrijwilligers gebruiken, dus kom ook op zaterdag 20 maart tussen 10:00 en 16:00 uur klussen aan de Edo Bergsmaweg 12 in de Beverwaard.

Het succes van NL DOET blijkt o.a. uit het toenemend aantal bekende Nederlanders, waaronder leden van het Koninklijk Huis en diverse landelijke en lokale politici, dat zich inzet tijdens deze dagen. Ook organisaties reageren steeds enthousiaster. Dit jaar meldden zich een recordaantal van meer dan 3.200 klussen en uitstapjes. Voor vele organisaties zijn vrijwilligers broodnodig en verzekeren zij hun voortbestaan. NL DOET is de grootste vrijwilligeractie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranje Fonds, in samenwerking met MOVISIE.