Ministerie van Financiën

Minister De Jager bezoekt China

Nieuwsbericht | 16-03-2010 | Belastingverdragen, Vestigingsklimaat

Minister Jan Kees de Jager van Financiën gaat van 20 tot en met 27 maart naar China. Tijdens dit werkbezoek doet hij Hong Kong, Shenzen en Beijing aan. Doel van de reis is het onder de aandacht brengen van het Nederlandse investerings- en vestigingsklimaat en het intensiveren van de economische en handelsrelaties. In Hong Kong zal De Jager een belastingverdrag ondertekenen.

Tijdens het bezoek zal er veel aandacht zijn voor de voordelen van het Nederlandse vestigingsklimaat en de positie van Nederland als `gateway' naar Europa. De Jager: "Met dit bezoek wil ik de Nederlandse financiële sector in China goed op de kaart zetten. Nederland beschikt over veel kennis die interessant kan zijn voor de Chinezen. De ondertekening van het belastingverdrag met Hong Kong betekent voor bedrijven een grote stap voorwaarts in de bilaterale handelsrelaties. Hong Kong, China en Europa komen zo weer een stap dichter bij elkaar."

Enkele onderdelen uit het programma:

* 21 en 22 maart Hong Kong: bezoeken aan financiële counterparts, Chinese investeerders, ondertekening belastingverdrag en diner met Nederlandse ondernemers.

* 23 maar Shenzen: twee bedrijfsbezoeken (Nederlands en Chinees) in het centrum van de Chinese maakindustrie.

* 24-27 maart Beijing: bezoeken ministerie van Financiën, Bank of Beijing, financiële toezichthouder, bedrijfsbezoeken, diner BenCham (Benelux KvK in China).