Provincie Overijssel


Kick-off bijeenkomst 1000 jongerenplan

16 maart 2010

Provincie Overijssel bestrijdt op allerlei manieren gevolgen van de economische recessie in Overijssel. Een van deze gevolgen is de stijging werkloosheid onder Overijsselse jongeren. Steeds meer jongeren vol van ambitie zitten werkloos thuis. Wij zijn van mening dat wij samen met u de handen ineen moeten slaan om zoveel mogelijk jongeren aan het werk te krijgen en te houden.

Daarvoor is een goede samenwerking tussen ondernemers, bedrijfsleven en overheid cruciaal. Een voorbeeld hiervan is het 1000-jongreneplan, waarin bedrijfsleven, provincie en de regio's Stedendriehoek, Twente en IJssel-Vecht samen meer dan 1000 werkleerplekken kunnen creëren. Het plan: een forse subsidie voor elke nieuwe werkplek in Overijsselse bedrijfsleven.

Op 29 maart is de officiële start van 1000 jongerenplan. Dit moment willen wij graag met u als vertegenwoordiger van Overijsselse bedrijfsleven delen. Wij nodigen bestuurders van werkgeversorganisaties, brancheorganisaties, industriële kringen en regionale en lokale ondernemersverenigingen uit. U wordt geïnformeerd over de betekenis en kansen van het 1000-jongerenplan voor uw bedrijf, uw organisatie of uw leden.

Wij zien u graag op 29 maart in het provinciehuis.

Programma

16.00 uur Ontvangst

16.30 uur Opening door de dagvoorzitter: de heer G. Sporre, voorzitter KvK

16.40 uur Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt; de heer prof. E. de Gier, Radboud Universiteit

17.00 uur Speerpunten in het provinciaal economisch en arbeidsmarktbeleid gedeputeerde mevrouw drs. C. Abbenhues

Mogelijkheid tot reageren

17.30 uur Jeugdbeleid en de plek van het 1000-jongerenplan hierbinnen gedeputeerde de heer G.J.H. Ranter

Mogelijkheid tot reageren

18.00 uur Presentaties "Best practices"

18.20 uur Afsluiting met buffet

Ukunt zich melden bij Miranda van der Lei-Sluiter: m.vd.lei@overijssel.nl