Gemeente Alphen aan den Rijn

verbinding tussen centrum en Kerk en Zanen in gebruik

Vanaf zaterdagochtend 20 maart, kunnen (brom)fietsers en voetgangers gebruikmaken van De Verbinding, de onderdoorgang tussen het centrum en de wijk Kerk en Zanen. Wethouder Hans Groen in t Wout: Een veilige, comfortabele doorgang; eindelijk is het zover én kunnen we er echt gebruik van maken.

Op 15 februari is De Verbinding' ceremonieel geopend door minister Eurlings. De weersomstandigheden van de afgelopen winter hebben ervoor gezorgd dat het niet lukte om de laatste afbouwwerkzaamheden op tijd af te ronden. Wethouder Groen in t Wout: Het geduld van alle omwonenden en gebruikers is op de proef gesteld, maar ik denk wel dat dit het waard is geweest.

Naast een veilige doorgang voor (brom)fietsers en voetgangers dient De Verbinding tevens als ontsluiting van de perrons van het NS-station en de RijnGouwelijn. De bijdrage van het Rijk aan dit project en de goede samenwerking van de diverse partners zoals de Provincie, ProRail en de RijnGouwelijn hebben geleid tot een zeer goed resultaat, waar we als gemeente trots op zijn. Aldus Groen in t Wout.

Stationsomgeving
De stationsonderdoorgang maakt onderdeel uit van het masterplan Stationsomgeving. Dit plan voorziet in de ontwikkeling van nieuwe woningen, kantoren en commerciële functies in het stationsgebied. Wethouder Hans Groen in t Wout: Het Da Vinci gebouw, Kluwer en het in aanbouw zijnde Antarctica zijn een van de vele voorbeelden die de stationsomgeving markeren.
De nieuwe onbewaakte fietsenstalling aan de Kerk en Zanen zijde is bijna klaar voor gebruik, tot die tijd wordt de bestaande stalling nog benut. De ontwikkeling van het Stationsgebied gaat gestaag verder. De volgende stap is de bouw van het nieuwe Sandton hotel Toor. In dit complex komen naast hotelkamers en parkeerplaatsen ook o.a. winkels, horeca en zorgwoningen. Met de bouw van een echte blikvanger, de fietsappel, is inmiddels gestart.

De fietsapppel
Vanaf juli a.s. kunnen mensen hun fiets ook kwijt in de Fietsappel. Deze onbewaakte fietsenstalling op het Stationsplein gaat plaats bieden aan circa 970 fietsen. De appel valt door zijn frisgroene kleur lekker op. Ook de windvaan, het blaadje bovenop de Fietsappel, krijgt dezelfde kleur groen als de hoofdconstructie. De oplevering en ingebruikname van de Fietsappel staan gepland voor juli 2010. Wethouder Groen in t Wout: Stap voor stap laten we de directe omgeving van het station een volledige metamorfose ondergaan, zodat het gebied straks hèt visitekaartje van Alphen aan den Rijn is.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen