Gemeente Medemblik

Open dag Westfriesgasthuis: zaterdag 20 maart

Zaterdag 20 maart opent het Westfriesgasthuis zijn deuren van 10.30 tot 15.00 uur voor de inwoners van West-Friesland en Heerhugowaard. Bezoekers kunnen na de succesvolle open dag in 2006 wederom een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis. Het thema van de open dag is veiligheid. Afdelingen laten zien wat zij doen om de veiligheid te waarborgen of te verbeteren. Er is een informatiemarkt met kramen, vele poli's zijn open, er worden rondleidingen gegeven en er zijn diverse demonstraties.

Kinderen zijn ook van harte welkom, voor hen zijn er speciale activiteiten. Ze kunnen onder andere zelf bloed prikken of verkleed als dokter of verpleegkundige op de foto gaan.

Interessante activiteiten en demonstraties
Er worden rondleidingen gegeven op diverse afdelingen, zoals de OK en IC. Op het buitenterrein wordt gedemonstreerd hoe de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Rampen en Ongevallen) in samenwerking met de brandweer en ambulancedienst een bekneld slachtoffer uit een auto bevrijdt. Maar er valt nog veel meer te zien en te beleven tijdens de open dag. Zo is de afdeling oncologie ruim vertegenwoordigd met voorlichting over verschillende onderwerpen gerelateerd aan kanker, uitleg over borstonderzoek, diverse borstprotheses, deskundig make-up advies en meer.

Ook afdelingen die misschien niet zo bekend zijn, openen hun deuren voor publiek. Ons opleidingscentrum geeft korte workshops waaraan bezoekers kunnen deelnemen, de afdeling infectiepreventie informeert over het belang van goede hygiëne en de Verpleegkundige Advies Raad neemt een rekentoets af.

Samenwerken andere organisaties
Het Westfriesgasthuis werkt samen met andere organisaties om de patiëntenzorg te blijven verbeteren. Deze organisaties krijgen ook de gelegenheid om zich te presenteren tijdens de open dag. Denk hierbij aan de Centrale Huisartsenpost die de bloeddruk van bezoekers meet, de GGD met voorlichting over SOA's, Sanquin die bloeddonoren werft en de Omring die vertelt over kraamzorg. Ook kan men meer leren over het project Burger AED en de GGZ is aanwezig met informatiemateriaal over psychische aandoeningen. Het volledige programma van de open dag is te vinden op www.westfriesgasthuis.nl.