Gemeente Baarn

Gratis compost voor uw tuin

Inwoners van de gemeente Baarn kunnen de komende weken (met ingang van zaterdag 20 maart) met de ingevulde coupon bij dit artikel, per adres gratis twee grote zakken compost à 40 liter ophalen bij de Gemeentewerf aan de Drakenburgerweg 21 (tijdens openingsuren). Met de actie bedanken gemeente en afvalverwerkingsbedrijf VAR alle inwoners voor hun inspanningen om afval gescheiden aan te leveren. De actie loopt de komende weken, zolang de voorraad strekt.

Als u compost komt halen, neem dan, behalve de ingevulde coupon, ook een legitimatiebewijs mee zodat u die kunt tonen als daarom gevraagd wordt. Houd er ook rekening mee dat de zakken compost (met 40 liter compost per stuk) erg zwaar zijn. Neem bij het ophalen bijvoorbeeld iemand mee die u kan helpen met optillen en inladen en kom met een geschikt vervoermiddel, zoals een auto of een bakfiets. De zware zakken compost laten zich niet veilig vervoeren per tweewieler.

Inwoners bedanken
Inwoners van Baarn bieden al jaren hun groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) gescheiden van ander afval aan. Voor velen is dat de gewoonste zaak van de wereld. En dat is prettig, want het scheiden van organisch afval levert een positieve bijdrage aan het milieu.

Goed voor uw tuin
Het voorjaar is voor velen een uitgelezen moment om de tuin weer op te knappen met bijvoorbeeld nieuwe plantjes. Compost past daar perfect bij. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo houdt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus ook in de strijd tegen opwarming van de atmosfeer. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een relatief goedkope manier van afvalverwerking is.


* coupon voor gratis compost 2010 internet.pdf (428,71 KB)