Gemeente Hilversum

Hilversum DOET op 20 maart

publicatiedatum: woensdag 17 maart 2010

Tijdens de landelijk opschoondag op 20 maart, worden in de gemeenten Bussum, Huizen, Wijdemeren en Hilversum, gebieden zwerfafvalvrij gemaakt.

Zwerfafvaltraject
In het gezamenlijke zwerfafvaltraject wordt intensief samengewerkt op onder meer het gebied van voorlichting, toezicht en beleid. De negen regiogemeenten, de GAD, het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten, maken daarbij gebruik van in het verleden opgedane kennis en ervaringen vanuit verschillende invalshoeken. Bovendien worden de gezamenlijke activiteiten opgestart, gericht op specifieke doelgroepen en bepaalde plekken zoals bijvoorbeeld op `snoeproutes.'

Nederland Schoon
In de week van Nederland schoon, van 15 tot en met 20 maart, wordt in het gehele gewest, schone graffiti gespoten. Er komt geen druppel verf aan te pas. Met behulp van een hogedrukspuit en een sjabloon, worden stukken straat en muur schoon gespoten waardoor het logo van `Schoon Gooi en Vecht!' verschijnt. De afbeeldingen verdwijnen vanzelf weer uit het straatbeeld, doordat er overheen gelopen wordt en door de weersinvloeden.

Scholen
Kinderen van verschillende scholen in Hilversum maken in deze week hun buurt schoon. Op het Ooievaarplein, St. Josephplein en de Adelaarstraat wordt zwerfafval verzameld. Versa Welzijn heeft het initiatief genomen voor deze grote actie. Het mobiele Afvalinfopunt van de GAD is bij deze acties ook aanwezig om ondersteuning te bieden, informatie te geven en hesjes en prikkers beschikbaar te stellen.

Vrijwilligerswerk
In samenwerking met Moviesie houdt het Oranje Fonds op 19 en 20 maart, de grote vrijwilligersactie NL DOET die Nederlanders activeert om een dagje vrijwilligerswerk te doen. Dit jaar is geprobeerd zoveel mogelijk groepen mensen te mobiliseren om samen een klus te doen. Zo worden klussen eerder geklaard en is er sociale druk om deze echt met elkaar uit te voeren. Ook de gemeente doet aan deze actie mee. Vrijdag 19 maart werken ambtenaren en buurtkinderen van 13.00 tot 16.00 uur aan de schoonmaak van Liebergen en Anna's hoeve.

Zaterdag 20 maart wordt in het kader van Hilversum DOET, van 10.00 tot 12.30 uur de Speelweide op Anna's Hoeve en het gebied rond de vijver schoongemaakt.

Voor meer informatie bel 035-6231100 Versa Welzijn en vraag naar Tukkie Tuk of Suzan Bikker.