Gemeente Bodegraven

Hart
(18-03-2010)

20 maart - 30 april: Maand van het Groene Hart

Van 20 maart tot en met 30 april vindt de Maand van het Groene Hart plaats. Tijdens deze maand vinden er diverse activiteiten plaats op het gebied van cultuur, sport, en educatie. Ook kun je kennismaken met diverse culinaire streekgerechten.

Cultuur
Neem een kijkje bij de musea en theaters in het Groene Hart. Er is van alles te zien. Op 17 en 18 april zijn er kunstexposities in boerderijen in de omgeving van Woerden en Mijdrecht. U kunt ook de Uitmarkt in Krimpenerwaard bezoeken of het Groene Hart verkennen vanaf een Romeins schip.

Sport
Wandelen, fietsen, skeeleren, kanovaren: het kan allemaal! Zo is er op 27 maart een Groene Hart wandeling in Woerden en op 24 april de Kamerikse Weteringloop.

Educatie

Leren saai?! In het Groene Hart niet! Zo kun je een boerendiploma halen door koeien op stal te zetten en op de trekker te rijden. Natuurmonumenten organiseert samen met de Groene Hart Centra ook verschillende activiteiten.

Culinair
De lekkerste streekproducten komen natuurlijk uit het Groene Hart. In de Maand van het Groene Hart kun je die op allerlei plaatsen proeven. Bijvoorbeeld op de voorjaarsfair van 19 tot 21 maart in Leerdam of op de zaterdagse streekmarkt in Woerden.

Meer informatie over de Maand van het Groene Hart vindt u op www.maandvanhetgroenehart.nl.